Logo-youngadults-site

Recensie: Het Libby Garrett-project – Kelly Oram

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Het Libby Garrett-project van Kelly Oram

Het Libby Garrett-project is het eerste boek wat ik voor Young Adults mag recenseren! Nadat ik had genoten van de Cinder & Ella serie van deze schrijfster, was ik ook wel benieuwd naar dit nieuwste boek! Het is het opvolgende boek na Het Avery Shaw Experiment maar ook los van dat boek te lezen. 

Verhaal

In Het Libby Garrett-project  staat Libby Garrett centraal. Zij kampt met een verslaving. En dan niet alcohol- of gokverslaving. Nee, Libby is verslaafd aan haar vriendje Owen. Dat hij alleen maar met haar af wil spreken voor de seks en niet in het openbaar met haar gezien wil worden, laat staan een serieuze relatie wil, heeft ze helemaal niet door. Wanneer ze een belangrijke afspraak met haar betaclub mist, zijn haar vrienden het zat. Haar beste vriendin Avery besluit dat de enige optie voor Libby is om een serieus afkickprogramma te gaan volgen. Als sponsor strikt ze Adam, die in de favoriete koffiezaak van Libby werkt. Wat Avery echter niet weet, is dat Adam stiekem al jaren verliefd is op Libby…

Cover

De cover van Het Libby Garrett-project is al heel erg vrolijk weergegeven; het roze en de skateboard knallen van de kaft af waardoor je gelijk in een blije stemming aan het boek begint. En ik ben echt een ‘sucker for details’ dus dat elke hoofdstuk aangeduid wordt met een skateboard waar het nummer in staat, vind ik echt heel leuk! 

Schrijfstijl

De stijl van Kelly Oram is heerlijk luchtig, waardoor je door de hoofdstukken heen vliegt. Wat Het Libby Garrett-project extra leuk maakt om te lezen is dat je het ene hoofdstuk vanuit het perspectief van Libby leest en het andere vanuit Adam. Daardoor leer je beide personages ook echt goed kennen. Het einde is niet heel erg verrassend, maar toch zijn er gedurende het verhaal wat leuke wendingen waardoor het ook niet heel voorspelbaar aanvoelt. 

Bovendien heeft het boek ook wel een onderwerp aan waar je je als lezer in kan verplaatsen; hoe zorg je ervoor dat je jezelf blijft en niet verandert voor een ander? Hoe blijf je met je beide benen op de grond staan? En ook; soms heb je iemand nodig die je bij je problemen helpt. 

Maar ondanks het verhaal en de problemen van Libby is het ook een boek waarbij heerlijk gezwijmeld kan worden. Hoe Libby en Adam gevoelens voor elkaar krijgen en de verwarring die daarbij komt kijken. En zonder al te veel spoilers te geven; hoe onwijs lief was ‘de examenfeest- scene?!’ 

Conclusie

De combinatie van het heerlijk vlotte verhaal en de prettige schrijfstijl maken dat ik door het boek heen vloog! Het eerste deel ga ik ook zeker kijken! Het Libby Garrett-project krijgt van mij 4 sterren!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Debbie Jonker

Debbie Jonker

Debbie woont samen met haar vriend en twee honden in Zwolle (daar waar de mooiste boekwinkel staat!). In het dagelijks leven werkt ze als beleidsadviseur en projectleider. Er gaat geen dag voorbij of ze leest; op elke bank of tafel in huis ligt wel een boek. Haar favoriete genres zijn YA, Feelgood en Romans.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.