Logo-youngadults-site

Deze nieuwe young adult boeken verschijnen in november 2022

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Er verschijnen weer heel wat nieuwe Young Adult boeken komende maand. Als je dus nog op zoek bent naar wat inspiratie om op je verlanglijstje te zetten, dan kan je in dit artikel zeker inspiratie vinden.

Otis’ redding

Een nieuwe thriller van Mirjam Mous: die kan uiteraard niet ontbreken in dit lijstje! Ze heeft al heel wat boeken op haar naam staan, waaronder Boy 7, H@ck en 2C.

Young Adult boeken - november 2022

Melvin is een urban explorer. Samen met zijn broer Otis bezoekt hij stiekem  verlaten gebouwen: oude ziekenhuizen, fabrieken en vergeten villa’s waar de tijd lijkt stil te staan. Terwijl Otis foto’s maakt, fantaseert Melvin over de mensen die er ooit woonden of werkten. Wanneer ze naar Prinsenbeek verhuizen, ontdekt Otis in het Liesbos een leegstaande woning die hij het Jagershuis noemt. Een perfecte ‘urbex-locatie’. Maar dan wordt Otis aangereden en er lijkt opzet in het spel. Heeft het ongeluk soms met het Jagershuis te maken? Melvin gaat op onderzoek uit en doet een mysterieuze ontdekking. Misschien kan hij Otis nog redden!

De kracht van Elena

Van Petra Doom verschijnt komende maand het vervolg op het spannende Het lied van Ariane. Vanaf 7 november is het boek beschikbaar!

Young Adult boeken - november 2022

Het ondenkbare is gebeurd. Een lid van Elena’s strijdgroep is in bezit genomen door een Sirene. Ze heeft gefaald als leider. Maar hoe kan ze zichzelf opnieuw bewijzen, als ze niet mag deelnemen aan de jacht op het onderwereldwezen dat hij is geworden? Ariane heeft haar Lied van Kracht gevonden, maar ze worstelt met de consequenties. Haar gave is er een die al eeuwen vervloekt wordt. Zonder haar zou Lorcans Lied nooit zo’n fatale gevolgen gehad hebben. Kan ze hem bewijzen dat een Zanger het tij ook ten goede kan keren?

Kid

Kid is het nieuwe boek van Jelmer Soes dat gaat over kunstmatige inseminatie met donorzaad. Wanneer Sam te horen krijgt dat hij verwerkt is met behulp van KID, staat zijn leven op zijn kop.

Young Adult boeken - november 2022

Sam is 17 als zijn ouders hem en zijn broer Kai iets meedelen waar hun wereld van op zijn kop komt te staan: de broers zijn verwekt met behulp van twee verschillende anonieme donors. Schrik, woede, verbazing – de emoties razen door Sams lijf. Is zijn vader dan nog wel zijn vader? Wat betekent het dat Kai en hij halfbroers zijn? En wat zegt dit over wie Sam zelf is? Hij weet maar één manier om houvast te krijgen: hij gaat alles op alles zetten om zijn donor te vinden. Die heftige zoektocht levert veel meer op dan hij verwacht.
Jelmer Soes kreeg zelf, toen hij al volwassen was, te horen dat hij verwekt is door middel van KID (kunstmatige inseminatie met donorzaad). Hij ontdekte dat de arts die zijn ouders behandelde zelf de donor was en dat hij dit nog veel vaker had gedaan. Inmiddels zijn er meer dan 50 kinderen van deze arts bekend.

De Beenderband

Een ander vervolg dat verschijnt is De Beenderband, het vervolg op De Gifgave, van Rani De Vadder. Eerder schreef ze ook al Toxine en het jeugdboek Het magische meer. Onlangs was ze nog te gast op YALFU om over haar boeken te praten.

Young Adult boeken - november 2022

Zaya, de uit de gratie gevallen gifgenoot, en Asper, de beenderbezweerder zonder beenderband, zitten nog steeds opgesloten in het Gifpaleis. Het lijkt een onmogelijke taak om aan de gifgenoten te ontsnappen, die er klaar voor zijn om de beenderbezweerders genadeloos op te jagen. Met moeite klampen beide gevangenen zich vast aan hun laatste sprankje hoop – Vogel. Maar is hun vreemde bondgenootschap wel sterk genoeg om deze beproevingen te doorstaan?

Ondertussen werkt Saran zijn snode plannen verder uit. Na de dood van Cora zit er voor hem niets anders op dan zijn reis in het duister verder te zetten. Om de waarheid over Aurea aan het licht te brengen, deinst Saran nergens meer voor terug.

Mission Three

Nog meer talent van eigen bodem ontdekken? Van R. Wade verschijnt het derde deel in hun serie bij uitgeverij Hamley Books.

Young Adult boeken - november 2022

Team Internet vertrekt voor een schijnbaar makkelijke missie naar T-polis. Niets blijkt echter minder waar. Er wacht hen namelijk een gevaarlijke verrassing. Bovendien staat, wanneer ze terugkeren uit het internet, hun hele wereld op zijn kop. Niets is nog wat het was. Alles wijst ook dit keer in de richting van aartsrivaal Medusa. Zal het Ellen, Winston, Steve, Milly, Joye, Ricky en Sam ook dit keer lukken om ons allen te beschermen? 0f is dit voor het team dan toch de missie teveel?

Wintermagie

Zin in een boek met kortverhalen die zich afspelen tijdens de winter? In deze nieuwe bundel van Dutch Venture Publishing vind je verhalen van Emmy Van Ruijven, Mara Li, Jen Minkman, Cathinca van Sprundel en nog vele anderen.

Young Adult boeken - november 2022

Twaalf Nederlandse auteurs zijn “allen tezamen gekomen” om fans van young adultverhalen te voorzien van genoeg leesvoer voor de hele kerstperiode! Voor alle twaalf dagen van kerst is er een verhaal te lezen. De verhalen bevatten zonder uitzondering een sprankje magie, of het nu om een magisch bos, een midwinterfeest, een kerstboomboerderij, een mysterieuze sneeuwkoningin of een afgelegen dorpje in Canada gaat. Laat jij je ook meevoeren door deze wintermagie?

Voor mensen die het liefste de hele kerstvakantie opgekruld bij het haardvuur een boek lezen!

Naar het licht

Nina Verheij is geen onbekende naam in boekenland. Ze schreef eerder al Fatale keuzes, Geheugenspel en Een warme kerst. Naar het licht is haar eerste Young Adult boek.

Waarom leef ik nog wel en zij niet? Sinds de dood van haar ouders en broer wordt Jo achtervolgd door schuldgevoelens. Al bijna acht jaar is ze ervan overtuigd dat ze meer had kunnen doen om hun levens te redden. Wanneer ze voor het eerst terug is in haar geboorteland besluit ze dat het tijd is voor een nieuw begin. Ze is de allesoverheersende haat in haar hart zat. Slechts één missie kan verlossing brengen: ze gaat vóór haar achttiende verjaardag rechtzetten wat haar als kind niet lukte.

Breekpunt

Ook nog een New Adult boektip: Breekbaar van Ryanne Veldkamp. Haar boek verschijnt komende maand bij uitgeverij April Books.

Wanneer Nikkie privézorg gaat verlenen in huis bij de geblesseerde tennisprof Josh, is ze eerst vooral bezig met de praktische kant – hoe gaat ze haar leven hieromheen organiseren? Maar als ze kennismaakt met zijn zoontje Dean, smelt ze. Dit gaat ze wel volhouden. Denkt ze tenminste, want er is nog iemand die tot haar hart doordringt. Langzaam maar zeker ontwikkelt Josh gevoelens voor haar, en andersom. Bovendien krijgt Nikkie steeds vaker flashbacks uit een tijd waarvan ze de deur achter zich dacht te hebben gesloten. Helaas is het niet mogelijk om het ene gevoel toe te laten en het andere te blokkeren. Het is alles of niets. Voor Nikkie, voor Josh en vooral voor hen samen. Breekpunt van Ryanne Veldkamp is een new adult vol rauwe romantiek vermengd met een fijne dosis humor.

Naar welke nieuwe Young Adult boeken die in november 2022 verschijnen kijk jij het meeste uit? Welke zet je op je verlanglijstje?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.