Logo-youngadults-site

Get out – Juultje van den Nieuwenhof

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Get out , Juutlje van den Nieuwenhof

Get Out is de nieuwste novelle van Juultje van den Nieuwenhof. Een spannende young-adult die je in een ruk uitleest!

GET OUT

Wanneer Chav besluit dat het maar eens klaar moet zijn met de onderlinge ruzies tussen hem en Jasper zoekt hij hem op in zijn huis. Wanneer hun klasgenoot Tristan opendoet schrikt deze en waarschuwt hij Chav om weg te gaan. Chav is vastberaden om hun vetes uit te praten en achter zich te laten en laat zich niet wegsturen. Maar wat als deze avond compleet verkeerd afloopt? En wat is nu de waarheid?

DE COVER

De cover geeft ons al meteen een stukje spanning. Een van de waarschijnlijke hoofdpersonen is afgebeeld maar we zien geen ogen van deze persoon. De rode gescheurde streep die over zijn hoofd loopt voelt al waarschuwend en belooft niet veel goeds. Get out, klinkt ook als een noodkreet en zo voelt het dan ook wanneer je de proloog leest.

PERSONAGES IN GET OUT

Get Out is een vlot en jeugdig boek en vertelt het verhaal over Chav, Jasper en Tristan. De personages worden niet heel erg uitgediept, maar in deze novelle is dat ook niet nodig. Je voelt meteen herkenning en doordat het verhaal vanuit verschillende perspectieven wordt verteld, krijgen we een compleet beeld van de hoofdpersonen. Jasper is een rijkeluiszoon wiens vader veel voor hem regelt. Tristan is zijn beste vriend en samen hebben ze regelmatig mot met Chav en zijn vrienden. Tristan heeft een relatie met de zus van Chav en dat is niet altijd makkelijk.

HEDEN EN VERLEDEN

Het verhaal neemt ons mee vanuit het heden naar het verleden. Wat heeft zich er een aantal maanden geleden afgespeeld en wat zijn de gevolgen daarvan? Doordat we stukje bij beetje steeds meer te weten komen over de betreffende avond wil je graag verder lezen en ontdekken hoe het in elkaar zit. Het blijft spannend tot het eind en het verrassende plot zorgt voor een climax.

SCHRIJFSTIJL

Get out behoort tot de serie novelles van Kluitman en is een young-adult die je in een ruk uitleest. Omdat het een kort verhaal is, zit er veel vaart in het verhaal. Dat leest erg prettig en de korte hoofdstukken en afwisseling in tijd en perspectieven zorgen voor veel leesplezier.

De schrijfstijl van Juultje van den Nieuwenhof is zeer laagdrempelig en passend bij de doelgroep. Onderwerpen als racisme en geweld worden aangesneden en op een gevoelige manier laat van den Nieuwenhof ons voelen hoe pijnlijk dit is.

CONCLUSIE

Voor mij is Get out een spannende thriller met een boodschap en wederom een echte aanrader. Juultje van den Nieuwenhof is erin geslaagd in een kort verhaal een sterk plot neer te zetten met voldoende spanning. Van mij krijgt dit boek 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Manon Megens

Manon Megens

Als kind hield Manon Megens al enorm van het lezen van boeken. Elke zaterdag was ze wel in de bibliotheek te vinden. Nog steeds kan ze zichzelf verliezen in de mooie verhalen, genietend met een kop thee op de bank. Ze leest graag verschillende genres, maar een thriller blijft toch haar favoriet. Manon heeft twee kinderen en is juf op een basisschool. Ze vindt het geweldig om het leesvirus over te brengen aan de kinderen. Naast lezen gaat ze ook erg graag wandelen en houdt ze van lekker eten. Maar wanneer ze tijd over heeft, vind je haar toch echt met een boek op schoot!

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.