Logo-youngadults-site

Recensie: Bloem – Kevin Panetta

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Bloem werd in juni vertaalt bij Dutch Venture Publishing. Het is een graphic novel die wordt aangeraden aan fans van Heartstopper. Hieronder lees je wat ik er van vind.

Het verhaal

Bloem vertelt het verhaal van Ari. Ari woont bij zijn ouders vlak bij hun eigen bakkerij. Het gaat niet zo heel goed met de bakkerij en daarom moet Ari meehelpen. Dat vindt hij niet zo leuk. Hij wil eigenlijk liever met zijn band optreden en in de stad gaan wonen. Ari besluit dan om een vervanger voor zichzelf te gaan zoeken zodat hij zijn droom kan gaan waarmaken. In het begin komen er alleen maar kandidaten op de vacature af die niet geschikt zijn. Tot Hector komt. Hector is net nieuw in de stad. Zijn oma is overleden en hij is het huis aan het leegmaken. In tussentijd woont hij dus in de stad. Hij is ook bezig met een opleiding tot kok te volgen.

Mening

Ik vond dat het redelijk lang duurde voordat het verhaal écht begon. Dat is namelijk pas wanneer de twee jongens elkaar ontmoeten. Je ziet dan ook echt een mooie vriendschap ontstaan.

Het nadeel is dat Ducht Venture Publishing heeft gekozen om dit verhaal in twee delen te vertalen. In dit deel krijg je dus alleen nog maar vriendschap te zien en de echte romantiek blijft nog uit. Echter had ik wel verwacht dat dit net zoals Heartstopper een graphic novel vol met liefde ging zijn. Daardoor was ik wel een klein beetje teleurgesteld. Het verhaal was al uit toen het voor mij nog maar net leek te beginnen…

Toch leer je de personages goed kennen in dit deel. Dat is misschien omdat het toch wel een tijdje duurt voor de twee jongens elkaar leren kennen en je zo een goed beeld van Ari en zijn familie krijgt. Je krijgt ook een goed beeld over Hector.

Deze graphic novel is heel erg mooi getekend en in zwart-wit. Je hebt ook enkele grote tekeningen die als overgang van een maand dienen. De emoties zijn goed weergegeven. Toch is voor mij heel typerend aan een graphic novel dat de tekeningen niet in kadertjes staan zoals in een stripverhaal. Ik vond dat in dit boek de tekeningen nog weinig in elkaar overliepen. Het werd wel af en toe gedaan, vandaar dat het ook een graphic novel is.

Conclusie

Bloem deel 1 is een goed getekende graphic novel die je in een mum van tijd uit hebt. Verwacht nog niet een echt liefdesverhaal. Toch is het de moeite om deze graphic novel op te pakken. Deel 2 van Bloem komt in september uit. Ik ben heel benieuwd naar het vervolg op dit verhaal en wat Ari en Hector nog gaan meemaken.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.