Logo-youngadults-site

Boeken met een koninklijk tintje

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Binnenkort is het weer Koningsdag en wat is er leuker dan de rommelmarkt af te struinen op zoek naar de leukste boekenkoopjes? Om helemaal in de sfeer te komen voor deze zoektocht naar de leukste boeken, volgt hieronder een lijstje met een aantal boeken met een koninklijk tintje. De meeste van deze boeken zijn al een tijdje uit, dus er bestaat ook nog een kans dat je deze tegenkomt op de markt! Mocht je deze boeken nog niet gelezen hebben, dan is dit je kans. Het zijn stuk voor stuk aanraders!

Cinder – Marissa Meyer

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

De ijzerkoning – Julie Kagawa

Sinds de mysterieuze verdwijning van haar vader toen ze zes was, heeft Meghan Chase altijd het  gevoel gehad dat er iets niet klopte in haar leven. Maar dat ze de dochter van een mythische elfenkoning is, en terecht zou komen in een fantastische, levensgevaarlijke wereld had ze nooit kunnen raden. En ze had al helemaal nooit verwacht dat ze verliefd zou worden op een prins, die helaas niks van haar wil weten… Hoe overleeft ze in deze onbekende wereld waar vrienden op één hand te tellen zijn?

Hof van doorns en rozen – Sarah J. Maas

Als Feyre aan het jagen is ziet zij een immens grote wolf en schiet hem neer. Honger haalt namelijk het slechtste in iemand naar boven. Wat zij niet weet is dat zij hier een hoge prijs voor moet betalen. Het is namelijk geen gewone wolf, maar een Elfide. Niet veel later verschijnt er een beest voor haar deur om vergelding op te eisen. Hij neemt haar mee naar Prythian. Feyre ontdekt dat haar ontvoerder een Hoge Fae is uit het Lenthof en dat hij Tamlin heet. Haar vijandige gevoelens voor Tamlin veranderen in een vurige passie.

De selectie – Kiera Cass

Meisjes uit verschillende kasten krijgen de kans op een beter leven dan dat ze nu hebben. Als ze meedoen aan de Selectie krijgen ze de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.

Voor America Singer is het echter geen droom die uitkomt, ze moet alles opgeven (zelfs de liefde van haar leven) om mee te doen aan een strijd voor een kroon die ze eigenlijk helemaal niet wil hebben. Maar haar familie heeft geld nodig, dus gaat ze de strijd aan. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

Her Royal Highness – Rachel Hawkins

Millie Quint is er kapot van als ze ontdekt dat haar soort van beste vriend/soort vriendin iemand anders heeft gekust. Met een gebroken hart en klaar voor een verandering van tempo, besluit Millie studiebeurzen aan te vragen voor kostscholen… hoe verder van Houston, hoe beter.

Al snel wordt Millie toegelaten tot een van ’s werelds meest exclusieve scholen, gelegen in de glooiende hooglanden van Schotland. Hier is het land dromerig en groen; de school is bedekt met klimop en de studenten vinden haar Amerikaanse karakter schattig. Het enige probleem: Mille’s kamergenoot Flora is een totale prinses. Ze gedraagt zich niet alleen zo, ze is het ook echt. De prinses van Schotland. In het begin kunnen de twee meisjes elkaar niet uitstaan, maar voordat Millie het weet, heeft ze een andere soort van beste vriend/soort vriendin. Prinses Flora zou een nieuw hoofdstuk in haar liefdesleven kunnen zijn, maar Millie weet dat de kans op een lang en gelukkig leven klein is… het echte leven is tenslotte geen sprookje, toch?

Welke van deze boeken wil je nog lezen? Weet je nog andere leuke boeken om aan dit lijstje toe te voegen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.