Logo-youngadults-site

Van Wattpad-boek tot verfilming

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Zoals velen heb ook ik vroeger verhalen geschreven en die op Wattpad geplaatst. Mijn boeken waren fanficties en daardoor was er nooit een kans dat ze echt gepubliceerd zouden worden door een uitgeverij, maar er zijn ook veel mensen die originele verhalen op Wattpad plaatsen. Sommige van deze verhalen waren zo populair en zijn opgepikt door uitgeverijen om echt uitgegeven te worden. Hiervan zijn sommige boeken zelfs verfilmd. Stel je eens voor dat dat gebeurt met je verhaal waarmee je begon op Wattpad! Hieronder volgt een lijstje met verfilmingen die hun oorsprong op Wattpad vonden.

After

After is misschien wel een van de beroemdste gepubliceerde verhalen van Wattpad. Het was eerst een Harry Styles-fanfic. De namen zijn veranderd en nu volgt het het liefdesverhaal van Tessa en Hardin. Ze haten elkaar eerst, maar deze haat verandert al snel in iets rauws en gepassioneerds tussen de lieve Tessa en bad-boy Hardin. Ze zeggen dat tegenpolen elkaar aantrekken, maar zijn ze te verschillend om samen te zijn? Dit boek is verfilmd door Netflix.

Light as a Feather

McKenna leidt haar beste leven totdat een nieuw meisje in de stad verschijnt en voorspelt hoe zij en haar vrienden zullen sterven. Wanneer een van de voorspellingen uitkomt, moet McKenna proberen te begrijpen wat er met haar en haar vrienden gebeurt voordat het nieuwe meisje, Violet, manieren vindt om ze allemaal tot een plakkerig einde te brengen. Dit boek werd in 2018 gepubliceerd en is nu aangepast in een Hulu-tv-serie.

The Kissing Booth

Elle Evans is een mooi en populair meisje, maar ze heeft nog nooit gezoend. Noah Flynn is de broer van haar beste vriend en een echte player. Wanneer Elle achter het stalletje van een kissing booth komt te staan tijdens een schoolfeest, zoent ze met Noah en staat haar leven op zijn kop. Ze weet dat ze beter uit zijn buurt kan blijven, maar ze voelt zich toch ontzettend aangetrokken tot hem. Hun romance is zeker geen sprookje. Is dit gedoemd om te mislukken of krijgt Elle toch het sprookjeseinde waar ze op zit te wachten? Dit boek is verfilmd tot een Netflix-film.

The Last She

Ara heeft als enige vrouw een verwoestend virus overleefd en heeft al maanden geen mens meer gezien. De pest heeft de mensheid weggevaagd en Ara’s wereld is verlaten, achtervolgd door de geesten uit haar vorige leven. Ze heeft te veel mensen verloren. 

Kaden en zijn bemanning leven volgens een code: blijf alert, blijf in leven. Als ze Ara betrappen terwijl ze van hen steelt, zijn ze woedend en verward. Ze is het eerste meisje dat ze in drie jaar hebben gezien. Hoewel Kaden weet dat het verkeerd is om haar gevangen te nemen, zegt hij tegen zichzelf dat hij het doet om haar te beschermen. Maar Ara is vastbesloten haar vaders missie voort te zetten: ga terug naar het begin en beëindig de plaag. Kaden raakt gebiologeerd door Ara’s wil en schoonheid. Hij weet dat hij alles zal doen om haar te helpen, zelfs als het hun werelden verscheurt. Dit boek is nog niet verfilmd, maar Sony Pictures is bezig met het ontwikkelen van een TV-serie.

Ben jij geïnspireerd geraakt om toch je verhaal op Wattpad te plaatsen? En heb je een van deze films/series gezien?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Louise Rademaker

Louise Rademaker

Louise Rademaker (26) leest en schrijft al zo lang ze zich kan herinneren. Ze heeft een master in schrijven en houdt van koffie, poëzie, YA, films, series en gamen.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.