Logo-youngadults-site

Get to know: Valentijn Ringelberg

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Deze week in de Get to know rubriek een interview met Valentijn Ringelberg.

Met welk boek debuteerde je?

In 2020 maakte ik mijn debuut met Young Adult fantasy-boek ‘Voorbij het Wederwoud’, het eerste deel in mijn zesdelige boekenserie ‘De Raad van Vha’Rymn’. In dezelfde serie is ook al de los te lezen novelle ‘Hij Die Niet Bestaat’ en het tweede boek genaamd ‘Als het duister roept’ verschenen.

Ben je momenteel bezig aan een nieuw boek? Welk? Wat kan je ons er al over vertellen?

Momenteel werk ik aan het vijfde boek in de serie. De titel en cover zijn nog niet bekend, maar naar verwachting zal het boek in het najaar van 2022 verschijnen. Ook heb ik alweer plannen liggen voor andere boeken, onder andere het plot voor een nieuwe roman die ik onder het pseudoniem Arby Valentine schrijf.

Welke zijn jouw 3 favoriete Young Adult boeken van het moment?

Op dit moment zou ik iedereen de YA-titels ‘Stay Gold’ van Tobly McSmith, ‘Cemetery Boys’ van Aiden Thomas en ‘Het oordeel van de wolf’ van Leigh Bardugo aanraden. ‘Stay Gold’ is een contemporary verhaal, de boeken van Leigh Bardugo zijn natuurlijk fantasy en ‘Cemetery Boys’ is een mooie mix van de twee.

Wie is jouw grootste schrijfinspiratie?

Eigenlijk heb ik die niet. Als auteur (en als mens) vind ik het ontzettend belangrijk om mijn eigen ding te blijven doen en mezelf niet teveel met andere creatievelingen te meten of vergelijken. Natuurlijk lijkt mij het ontzettend tof om bijvoorbeeld een schrijfprijs te winnen of een van mijn boeken naar het buitenland te brengen, maar ik geloof dat je zulke dingen niet kan forceren en ze vanzelf op je pad komen of niet. 

Doe je nog een andere job, naast schrijven?

Naast het schrijven van boeken, zit ik sowieso de hele dag met mijn neus tussen de boeken. Ik ontwerp als freelance designer regelmatig boekomslagen, ben ik proeflezer en mag ik me sinds kort ook uitgever noemen. Met boeken bezig zijn is mijn passie, dus ik doe daarom niet anders.

Hield je vroeger van lezen?

Eigenlijk niet, het lezen zelf heb ik pas op latere leeftijd gevonden. Wel was ik altijd al gek van verhalen en ik ontdekte die grotendeels doormiddel van het spelen van games. Misschien is het maar goed ook dat ik niet al van kinds af aan zo actief lees als nu, dan zou er geen plek meer in mijn huis zijn haha.

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Over vijf jaar hoop ik dat er nog veel meer van mijn boeken op de plank staan. Sowieso ben ik dan klaar met ‘De Raad van Vha’Rymn’ en een aantal van mijn Arby-titels. Wat de toekomst op schrijfgebied verder voor mij in petto heeft, vind ik moeilijk te voorspellen.

DILEMMA

Zou je liever hebben dat er een film van je boek gemaakt wordt of een serie?

Dat is een moeilijke keuze, maar ik denk dat ik dan toch voor een film zou gaan. Ik denk dat mijn boekenreeks zich wel leent voor een serie van films.

FUN FACTS

Geboortedatum: 30 augustus, 1990
Lievelingseten: Vegan pannenkoeken.
Lievelingsdier: Mijn zwarte kat Lint.
Ochtend- of avondmens: Beide. Ik heb een hekel aan de middag.
Teenage crush: Kan ik me niet meer herinneren.
Favoriete serie: Grey’s Anatomy.
Favoriete film: Maleficent.
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Livia Peeters

Livia Peeters

Livia Peeters (28) woont in Berchem in België. Ze is leerkracht Nederlands in de eerste graad in een school in Brussel. In haar vrije tijd is ze enorm graag bezig met boeken lezen, vooral YA.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.