Logo-youngadults-site

9 boeken om te lezen op World Earth Day 2021

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vandaag is het World Earth Day 2021: de dag waarop we extra stilstaan bij de klimaatopwarming. Ook wij staan erbij stil en zetten enkele boeken over klimaat en over de natuur op een rijtje.

Red het klimaat

De eerste categorie is: red het klimaat. Het huis staat in brand vertelt het verhaal van Greta Thunberg en hoe ze de wereld heeft proberen te veranderen. In Grijp de macht leer je hoe je zelf de wereld kan verbeteren. Dwarsloper is daarentegen een fictieboek dat vandaag verscheen bij uitgeverij Van Goor. Tessel gaat in het boek mee betogen voor het klimaat in Brussel.

Het klimaat naar de knoppen

De gevolgen van de klimaatopwarming kunnen groot zijn. Dat bewijzen deze boeken. Tsunami, het eerste boek in de serie van vier boeken van Nico De Braeckeleer, schetst een dramatisch beeld van een wereld die getroffen is door de klimaatopwarming. Samen met River, Colin en Jazz gaat Skye op zoek naar Civitas, de plek die als enige niet getroffen werd door de klimaatopwarming. In Dor verandert de wereld in een oorlogsgebied wanneer er geen druppel meer uit de kraan komt: de zogezegde Tap-Toe. Tot slot staat ook Woeker in dit lijstje. Dit boek, vertaald door Maria Postema, gaat over een regenbui die giftige pollen met zich meebrengt. Gigantische bloemen slokken hele mensen en dieren op.

Trek de natuur in

Ga je toch liever voor een boek over natuur? Ook dat kan. S.T.A.G.S. gaat over Greer die wordt uitgenodigd voor een weekend met de Medievals. Wat Greer en de andere genodigden alleen nog niet weten is dat de Medievals liever op hen jagen dan op dieren. Al het moois is niet verloren gaat dan weer over Ingrid die in haar eentje drie weken lang op natuurkamp gaat. Het kamp lijkt echter meer op een bootcamp-achtig survivalprogramma en ze komt terecht in een groepje jongeren die elk hun eigen problemen hebben. In De afstand tussen jou en mij gaat de zeventienjarige McKenna in haar eentje de Appalachian Trial in Amerika bewandelt.

Welk boek lees jij vandaag op World Earth Day 2021?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.