Logo-youngadults-site

Serie van Hof van doorns en rozen in de maak

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Hulu werkt aan een tv-serie van Hof van doorns en rozen van Sarah J. Maas. Dat maakte de schrijfster gisteren bekend op haar Instagrampagina. Voor het schrijven van het script werkt ze samen met Ron Moore, die eerder ook meewerkte aan de tv-serie van Outlander.

Waarover gaat de serie?

Hof van doorns en rozen

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

De boekenserie bestaat uit vier delen: Hof van doorns en rozen, Hof van mist en woede, Hof van vleugels en verwoesting en Hof van ijs en sterren. Onlangs verscheen een nieuw deel in de serie met als titel Hof van zilveren vlammen. Sarah J. Maas is daarnaast ook bekend van haar Glazen Troon-serie. Verder schreef ze ook al Huis van aarde & bloed, het eerste deel in de Crescent City-serie.

Eigenlijk was het trouwens Maas zelf niet die het nieuws bekend maakte, maar wel haar man. Hij deelde een foto van zijn kookkunsten met links onderaan per ongeluk een notitieboek met de woorden “ACOTAR TV adaptation”.

Bron: Deadline

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Liana Eelen

Liana Eelen

Liana Eelen zweeft al 22 jaar rond op deze aardbol en komt uit een klein dorpje in België. Ze studeerde Toegepaste Economische Wetenschappen: Economisch Beleid en werkt intussen bij de overheid. In haar vrije tijd houdt ze ervan om boeken – voornamelijk young adults – te verslinden. Ze vond haar liefde voor boeken na het lezen van Een weeffout in onze sterren. Haar passie voor boeken deelt ze graag online en offline.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.