Logo-youngadults-site

Recensie: Blauwe maan van Jaye Wells

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
blauwe-maan

blauwe-maanKate Prospero is terug! En dat belooft veel actie en chaos. Helemaal met een blauwe maan op komst, die de criminelen van Babylon horendol maakt en hen tot de meest bizarre plannen aanzet. Kan Kate en het team de stad redden van een ondergang onder een volle maan?

Flaptekst

Samen met Morales is Kate aan het surveilleren in de stad om de lokale politie te ondersteunen, overal ontstaan namelijk relletjes door de bijna volle maan. De magie wordt er onstuimig en onbeheersbaar door.

Wat een onschuldige verstoring in een park lijkt te zijn, blijkt het begin van een race tegen de klok om een man verkleed als satyr tegen te houden. Hij zint erop alle inwoners van Babylon van hun maskers te ontdoen. En als het team faalt, zal niet een crimineel de chaos veroorzaken, maar alle brave burgers zelf.

Kate en het team moeten deze pittige klus snel zien op te lossen, maar de man is hen steeds een stap voor. Met de volle maan bijna volmaakt aan de hemel, lijkt een onmetelijke chaos onafwendbaar. Alleen als Kate haar trots opzij zet, kunnen ze misschien de stad van het onheil behoeden.

Spanning en chaos

Kate en Morales stuiten aan het begin van het boek op een rare ordeverstoring, dat het begin van een heksenjacht is op een man met onbekende plannen. Tot aan het einde tast je in het duister wat de man wil bereiken.

Mensen worden behekst, er vallen doden, geheimen worden onthuld en oom Abe doet ook fijn een duit in het zakje. Allemaal ingrediënten die de spanning blijven opvoeren.

Er komt lange tijd weinig schot in de zaak, want de geheimzinnige man blijft hen een stap voor. De taskforce moet alles op alles zetten en nog slimmer zijn om een kans te maken Babylon te beschermen. Zowel Kate als Morales worden tot het uitstere gedreven als ze de onthulling naderen.

Ontwikkelingen van Kate
Als je deel één Grijze magie hebt gelezen, dan weet je dat Kate en magie niet zo goed samengaan. Ze wil er letterlijk niets mee te maken hebben. Bij de taskforce heeft ze niet bepaald veel geluk in dat opzicht, omdat ze steeds geconfronteerd wordt er wel iets mee te moeten doen. Dat loopt in dit deel tot behoorlijke hoogtepunten – of zal ik zeggen dieptepunten? Want Kate valt redelijk diep en moet zichzelf door veel slijk heen slepen.

Ik vond het proces dat ze door moet, voornamelijk om zichzelf te vinden en te begrijpen hoe het komt dat ze zo haatdragend tegen alle magie is, erg goed beschreven. Het is herkenbaar en daardoor ook realistisch.

Op een bepaald punt heeft ze bijna iedereen tegen zichzelf in het harnas gejaagd, enkel omdat ze weigert haar hart te luchten. Daar vond ik haar toch niet meer zo’n leuk personage, omdat ik gewoon wilde dat alles goed zou komen en ze haar mond open zou trekken. Al snap ik wel dat Kate daar helemaal geen zin in heeft, je zwakte tonen als je een cop bent is niet zo goed voor je heldenstatus/ego.

Humor
Kate en Morales zijn heerlijk aan elkaar gewaagd. De droge opmerkingen die ze tegen elkaar maken en vooral de gezichtsuitdrukkingen die Morales vaak zat maakt zijn grappig. Ik hoop echt dat die twee ooit wat met elkaar krijgen.
De vorige zaak die Kate had, was vooral erg serieus. Deze met de blauwe maan ook wel, maar de magische drankjes waarmee rondgestrooid wordt en de uitwerkingen (lust) zijn op zijn zacht gezegd luguber en eigenlijk zou je er niet om moeten lachen, maar stiekem deed ik dat wel.

Conclusie: Spannend vervolg dat doet hunkeren naar meer Kate Prospero. En hopelijk wordt het op een dag wat tussen haar en Morales.

Waardering: 4/5 sterren

Disclaimer

De recensent ontving hiervoor een gratis leesexemplaar van de uitgeverij De Fontein in ruil voor een eerlijke recensie.

Gegevens boek

Titel: Blauwe maan (Kate Prospero deel 2) | Auteur: Jaye Wells | ISBN: 978 90 261 3789 1 | Datum van verschijnen: januari 2016 | Uitgeverij: De Fontein

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Maaike

Maaike

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.