Logo-youngadults-site

Recensie: ‘Kwaad bloed’ van Jennefer Mellink

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Dit boek is even wennen, een beetje inkomen, maar daarna? Op sommige momenten is hij misschien iets voorspelbaar, maar het einde laat je met een mond vol tanden achter. Niet. Te. Geloven.

Samenvatting

Na een feestje wordt Vince dood in zijn bed gevonden en het blijkt al snel dat hij is vermoord. Maar hoe? En door wie?

Eilleen wil weten wat er met haar beste vriend is gebeurd en gaat zelf op onderzoek uit. Stapje voor stapje komt ze achter de complexe waarheid en ze ontdekt dingen die ze liever niet had geweten.
Steeds meer mensen lijken een reden te hebben om Vince dood te wensen en ook Eilleens eigen traumatische verleden komt weer boven drijven. Is het het allemaal waard?

Een schrijfstijl vol beelden

Het is meteen duidelijk dat Mellink een triller schrijfster is. Door het boek te starten vanuit het perspectief van Vince word je als lezer onmiddellijk in het diepe gegooid, je hebt geen idee wat er aan de hand is, maar je bent wel heel nieuwsgierig.

Bijzonder aan dit verhaal vind ik dat het heel beeldend verteld wordt, maar toch zonder alle details te verklappen. Er wordt veel aan de verbeelding van de lezer overgelaten, maar op zo’n manier dat dit nauwelijks storend is. De schrijfster geeft veel kleine hints, waarvan je de meeste pas zult begrijpen op het allerlaatste moment.

Het einde…

Oké, ik moet toegeven: het boek had niet altijd mijn volle aandacht en wist me niet altijd helemaal vast te houden. Toch slaagde de schrijfster erin me net  genoeg nieuwsgierig te maken om door te lezen.

Hoe dat kwam? Eilleen werkte me soms nogal op mijn zenuwen, ze negeert  bepaalde aanwijzingen compleet en kwam op mij soms nogal naïef en soms zelfs dom over. Het waren echter vooral de stukken uit Kars’ perspectief die ik vervelend vond om te lezen. Hij is erg agressief en vloekt veel en de manier waarop hij songteksten gebruikt werd vervelend.

En toch las ik door. Want ja, dat heb ik gedaan en daar ben ik blij om. De tips en aanwijzingen die Eilleen dus negeert, vergat ik niet en ook de kleine stukjes die je leest over haar eigen traumatische ervaringen waren genoeg om mij te prikkelen.

Maar… ik had het einde niet verwacht! Heel even vreesde ik dat de schrijfster voor de makkelijke uitweg had gekozen, maar al gauw werd duidelijk dat ze dat niet had gedaan. Ik begon mijn vermoedens te krijgen en zat ernaast!

Mijn mond hing ergens op mijn knieën en ik heb een poosje heel suf zitten knipperen van ongeloof.

Conclusie: Dit boek was voor mij een aangename verrassing. Het had ontzettende goede en spannende stukken, waar ik graag ook meer van zou lezen. De stukken die wat minder waren, waren het echter helemaal waard. Het eind blaast je omver en blijft nog een poosje in je hoofd hangen.

Waardering: 4/5

De recensent ontving een gratis leesexemplaar van de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie.

Titel: Kwaad bloed | Auteur: Jennefer Mellink | ISBN: 9789044825565 | Aantal pagina’s: 296 | Datum van verschijnen: juni 2015 | Uitgeverij: Clavis 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Eline van den Berg

Eline van den Berg

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.