Logo-youngadults-site

Filmrecensie: Maze Runner: The Scorch Trials

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
maze-runner-scorch-trials

maze-runner-scorch-trialsTitel: Maze Runner: The Scorch Trials (2015)

Regisseur: Wes Ball

Auteur: James Dashner

Samenvatting

Een weg vinden uit het labyrint had de oplossing moeten zijn voor Thomas en zijn mede Gladers. Ze worden zelfs gered en naar een veilige plaats gebracht, maar al gauw blijkt het dat WCKD nog niet klaar is met hun. Er zit niets anders op dan aanwijzingen te vinden over de mysterieuze en machtige organisatie WCKD. Uiteindelijk brengt dit hun in The Scorch.

The Scorch is een verlaten landschap vol verschrikkelijke obstakels. Het wordt een race tegen de klok voor Thomas en zijn mede Gladers om in leven te blijven. Kunnen ze de juiste personen vinden die hun kunnen helpen of wordt The Scorch hun dood?

Aanrader voor iedere YA-liefhebber

Het verhaal doet me denken aan een Young Adult versie van World War Z met Brad Pitt en Legend met Will Smith. Erg gebeuren dingen in The Scorch die je niet verwacht waardoor elk moment spannend blijft en je op je puntje van je stoel blijft zitten. Meestal zitten er in YA films een paar saaie stukken maar bij Maze Runner: The Scorch Trials is dit absoluut niet het geval!

Voor iemand die het boek niet heeft gelezen, wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Wel heb ik de flaptekst gelezen van Maze Runner: The Scorch Trials en als ik dit mag geloven zal de film ietsjes anders zijn dat het boek. Toch blijf ik erbij dat de film een aanrader en een must is voor ieder YA-liefhebber.

De setting is erg gaaf. Er is een compleet nieuwe wereld gecreëerd waar je al gauw in wordt getrokken. Ook zijn de special effecten en kostuums super gedaan.

Ondanks dat Maze Runner in dezelfde genre als The Hunger Games en Divergent valt, blijft het verhaal origineel.  

Conclusie: De spanning giert door je lijf als je Maze Runner: The Scorch Trials kijkt!

Waardering: 5/5 sterren

 

mazerunnerscorchtrials

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Eline van den Berg

Eline van den Berg

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.