Logo-youngadults-site

Recensie: Hij is van mij van Chinouk Thijssen

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
chinouk thijssen - hij is van mij - scelta publishing

chinouk thijssen - hij is van mij - scelta publishing

Het is even inkomen, maar daarna moet je dit boek gewoon uitlezen. Ik kijk nu steeds over mijn schouder: word ik bekeken?

Samenvatting
Het gaat Zara voor de wind en als ze manager wordt bij een winkel, lijkt niets haar meer in de weg te staan. De assistent-manager, Arthur, is een absoluut schatje en Zara valt dan ook als een blok voor hem. Binnen no-time zijn ze stapel verliefd op elkaar. Wat zou er nu nog fout kunnen gaan?

Maar dan ontvangt Zara bedreigingen, wordt er een collega vermoord en begint ze dingen te zien.

Loopt ze echt gevaar of wordt ze langzaam gek

Verhaal met een aanloopje
Dit verhaal begint vanuit het oogpunt van iemand die niet de hoofdpersoon is. Het zal ook nog een hele tijd duren voordat je weet wie deze persoon is, wat het tegelijkertijd zowel interessant als verwarrend maakt.
Verwarrend is het vooral in het begin van het boek, je begrijpt nog niet wat er aan de hand is, wie de personen zijn en waar ze het eigenlijk over hebben. Op ongeveer 1/3 van het verhaal begon ik het perspectief van deze geheimzinnige persoon te waarderen, dit is ook het punt waarop het verhaal echt gaat lopen. Je hebt wat stukjes informatie gekregen, begrijpt een beetje wat er aan de hand is en begint mensen te verdenken.

Het boek moet even op gang komen, maar daarna kun je niet meer op de rem trappen en heb je geen andere keus dan je door de schrijfster mee te laten slepen.

Wie is het?
De grote vraag die dit boek oproept is: wie is het?
Onder het lezen zul je meer dan eens denken ‘Ja, ik weet het!’ om dan een paar hoofdstukken later toch je theorie weer te moeten wijzigen. Eén voor één lijken alle personages een motief te hebben, de enige die ik geen moment verdacht was de oma van Zara. Alle anderen heb ik als optie overwogen.
Thijssen heeft wat dit betreft echt waanzinnig goed werk gedaan. Niets is te overduidelijk of ongeloofwaardig, ze bouwt de spanning langzaam op en houdt hem daarna op het randje.
Zelf begon ik tegen het eind een vermoedden te krijgen van de dader. Je zou misschien denken dat dit een negatieve invloed op het verhaal en de spanning had, maar het tegenovergestelde was juist het verhaal. Hoe zekerder ik werd van mijn verdachte, hoe spannender het juist werd.

Hij is van mij eindigt met een dreun die nog lang nagalmt en je verschrikt zal laten staren naar wat toch echt de laatste bladzijde van het verhaal is.

Conclusie: Waarschuwing – niet lezen als je na het donker alleen thuis bent… Je wordt een beetje paranoïde.

Waardering: 4/5 sterren

 

De recensent ontving hiervoor een gratis leesexemplaar van de uitgeverij in ruil voor een eerlijke recensie.

Titel: Hij is van mij | Auteur: Chinouk Thijssen| ISBN: | Aantal pagina’s:  | Datum van verschijnen: 25 september 2015 | Uitgeverij: Scelta

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Alex Hoogendoorn

Alex Hoogendoorn

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.