Logo-youngadults-site

Wie is de ‘One’ voor prins Maxon?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
de-one

Ended soon

de-oneHet einde van de Selectie is nabij, de tijd begint te dringen. Van de 35 meisjes zijn er nog maar vier over en één van die vier meisjes zal de bruid van prins Maxon en de toekomstige koningin van Illea worden. America heeft het zichzelf flink moeilijk gemaakt, maar ondanks alle gebeurtenissen in De Elite, zit ze nog steeds in de race om het hart van de prins. En deze keer gaat ze er helemaal voor. America’s twijfels zijn weg, maar hoe zit dat met die van prins Maxon? Voelt hij hetzelfde voor haar als wat zij voor hem voelt? En lukt het America zichzelf te bewijzen tegenover Maxons vader, de wrede, onbuigzame koning Clarkson? 
America’s leven in het koninklijk paleis wordt steeds ingewikkelder. Aan de ene kant wil ze niets liever dan gewoon zichzelf zijn bij prins Maxon, maar koning Clarkson en de andere deelneemsters maken dat erg lastig. Bovendien moet ze continu op haar hoede zijn voor mogelijke aanvallen van de rebellen. Maar er zijn ook lichtpuntjes in de duisternis. Misschien kan ze toch wel wat betekenen voor het koninkrijk, of ze nou prinses wordt of niet. En bovendien is prins Maxon helemaal dol op haar. Of toch niet?
 
Geen twijfels meer
Waar America in De Elite nog continu twijfelde over haar gevoelens en gewoon niet kon beslissen voor wie ze moest kiezen – Maxon of Aspen – komt daar in De One eindelijk verandering in. America heeft haar keuze gemaakt, al blijft het natuurlijk moeilijk om je volledig te geven aan iemand die je elk moment weer aan de kant kan zetten. Toch is het fijn dat de meeste twijfels weg zijn, want America’s wispelturigheid haalde voor mijn gevoel de vaart een beetje uit het verhaal. Daar is nu gelukkig absoluut geen sprake meer van. Integendeel zelfs: ik ben echt door het verhaal gevlogen!
 
Actie en spanning
Nu de meeste twijfels weg zijn is er ruimte voor wat meer actie. De aanvallen van de rebellen worden steeds agressiever en America en Maxon willen niets liever dan daar iets aan doen. Om dat voor elkaar te krijgen, zullen ze echter bepaalde risico’s moeten nemen en die maken het verhaal af en toe behoorlijk spannend! Wat ik persoonlijk ook erg leuk vind, is dat we deze keer ook wat meer leren over de wereld buiten het paleis. Maxon en America maken een paar uitstapjes buiten de paleismuren, waardoor het goed duidelijk wordt hoe het leven er daar aan toe gaat. 
 
Daarnaast zit het boek boordevol plotwendingen, onverwachte gebeurtenissen en een einde dat je echt van je stoel doet vallen. Het verhaal wordt hierdoor al snel een stuk heftiger dan zijn voorgangers, waarschijnlijk ook doordat er in de voorgaande delen juist vrij weinig gebeurde. Er had wat mij betreft nog wel iets meer aandacht aan dat einde besteed mogen worden, maar wie weet krijgen we daar nog wel wat over te horen in de volgende delen (want de Selectie-trilogie blijkt stiekem – en gelukkig! – helemaal geen trilogie te zijn!).
 
Soort-van-afsluiter
Ondanks het feit dat De One dus eigenlijk helemaal niet het laatste deel in de serie is, is het toch een waardige afsluiter van de trilogie. Het verhaal is een stuk spannender dan de voorgaande delen, je leert steeds meer over de wereld buiten de paleismuren en de personages komen steeds meer tot leven. En ook al heeft het boek toch wel een vrij afgerond einde, het maakt alsnog ontzettend nieuwsgierig naar meer. Gelukkig zullen er in elk geval nog twee delen in de serie verschijnen en hebben we natuurlijk de novelles De prins & De lijfwacht nog! 
 
Alleen de titel van dit boek vind ik echt helemaal niets, zo half Engels en half Nederlands. Ik begrijp dat er een deel van de dubbele betekenis verloren gaat als het gewoon De Een zou zijn geweest, maar voor mijn gevoel is dat altijd nog beter dan dit… Ik geef De One vier sterren.
 
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Marije Kok

Marije Kok

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Wie is de ‘One’ voor prins Maxon?

  1. Al lang gelezen is een supergoed boek in het einde lijkt alles fout te gaan maar dan komt alles goed!

    P.S Ik heb de vierde ook al gelezen

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.