Logo-youngadults-site

Een Arabisch sprookje

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
vuurwens1

Ended soon

vuurwens1Ooit leefden mensen en djinns vreedzaam samen. Maar nu woedt er een oorlog.
Zayele is een vrije geest, die haar gearrangeerde huwelijk met de prins van Bagdad koste wat kost wil voorkomen. Ze moet immers haar familie en haar blinde broertje achterlaten.
De djinn Najwa is in opleiding als spion in de oorlog tegen de mensen. Ze leert nog maar net hoe ver haar krachten reiken.
Wanneer de meisjes elkaar toevallig ontmoeten, gebruikt Zayele een krachtige wens en wisselt van plaats met de onwillige Najwa.
Maar de wens heeft onverwachte, grote gevolgen. Beide meisjes moeten nu tussen hun vijanden zien te overleven. Als het bedrog wordt ontdekt, wacht hun een zekere dood.
Dan ontdenkt Najwja een complot dat haar volk moet uitroeien. Hoe kan zij hen waarschuwen?

 

Een nieuwerwets sprookje
Zodra ik in dit boek begon, kon ik me niet ontrekken aan het gevoel dat ik een sprookje las. Een beetje Aladdin en Ali Baba. De djinns reisden zelfs ooit via een lamp en vervullen wensen. Persoonlijk ben ik een groot fan van dit soort hertellingen en ik stond dan ook te trappelen om te mogen beginnen met lezen.
Erg leuk aan dit boek vond ik dat de schrijfster je echt meeneemt naar het leven in Bagdad. Er wordt echt een Arabische sfeer geschetst, waardoor je spontaan zin krijgt om op vakantie te gaan en het paleis zelf te gaan bewonderen.
Maar dan is er de grot nog waar de djinns wonen. Uitgehouwen onder de grond, vol met schitterende edelstenen en een meer van vuur. Ik weet eerlijk gezegd nog steeds niet welke van de twee plaatsen ik het eerst zou willen bezoeken.

 

Als een diesel
Amber Lough schrijft prachtig, ze weet elk beeld heel gedetailleerd bij je op te roepen en slaagt erin het verhaal een aantal leuke en onverwachte plottwists te geven.
Het is daarom dan ook jammer dat het boek voor mijn gevoel als een diesel op gang kwam: traag, maar zodra hij eenmaal gaat, niet meer te stoppen. Tot de helft van het boek zat ik te wachten op echte spanning. Niet dat er niets gebeurd, maar echt pakken kon het verhaal me nog niet.Zodra ik echter over de helft was, ging het ineens als een speer. Een flinke plottwist hier en een levensbedreigende situatie daar, combineer dat met een stel woedende djinns en een paar gemene krengen en taadaa! In het begin legde ik dit boek nog opzij om andere dingen te doen, maar later was dat gewoon onmogelijk. Ik moest hem uitlezen.

 

Hoewel het verhaal wat langzaam op gang kwam, is het origineel en lekker geschreven. Kortom, 4 sterren waardig.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Kim

Kim

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.