Logo-youngadults-site

Top 5 must-visit boekhandels in Nederland

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Ended soon

Books, I love them

Lezen is een lifestyle en een book junkie zoals ik kan werkelijk uren ronddwalen in een mooie boekhandel. Boeken doorbladeren, flapteksten lezen, genieten van de mooie covers en lelijke meteen weer terugleggen: opzoek naar nieuwe aankopen voor de almaar verder doorbuigende boekenplanken. Omdat ik het zware vermoeden heb dat jullie ook “book junkies” genoemd kunnen worden, wil ik jullie mijn top vijf boekhandels in Nederland niet ontzeggen. Geniet ervan!

Op één staat voor mij de boekhandel van mijn thuisbasis: boekhandel De Drvkkery te Middelburg. Ja, je schrijft het echt met een “v”! De boekhandel heeft zelfs een super gezellige brasserie en een compleet stuk met de leukste schrijfbenodigdheden. Heerlijk!

Drvkkery

De Dominicanen / Selexyz in Maastricht is werkelijk prachtig. En groot! De boekhandel is namelijk gevestigd in een oude kerk. Het is er misschien wat frisjes, maar deze zaak is absoluut een bezoekje waard! En trouwens, ook hier kan je even lekker wat eten en/of drinken wanneer je na uren ronddwalen zere voeten hebt gekregen.

Selexyz Maastricht

Boekhandel Waanders in Zwolle is net als de Dominicanen gebouwd in een eeuwenoude kerk. Adembenemend mooi! Ook hier kan je eten en drinken en zo nu en dan zijn er exposities.

Waanders

The American Book Center (ABC) in Amsterdam is ook een erg mooie winkel. Ze hebben drie verdiepingen vol met het grootste assortiment aan Engelstalige boeken, je kunt er je eigen boek laten drukken terwijl je wacht en er staat een boom midden in de winkel. Ja echt. De voorouder van het boek heeft een “ereplaats” gekregen.

ABC Amsterdam

Als laatste wil ik jullie graag naar Het Verboden Rijk sturen. Don’t worry, het zit gewoon in Roosendaal en is te vinden in de prachtige passage met een Venetiaanse sfeer. Het is een moderne, ruim opgezette winkel. Zeker een bezoekje waard!

VerbodenRijk

Ik zou zeggen, stap de trein in: er zijn boekhandels die bezocht moeten worden!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Caithlin

Caithlin

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Top 5 must-visit boekhandels in Nederland

  1. Leuke toevoeging op Waanders in Zwolle: wisten jullie dat je hier ook de oudste cold case van Zwolle kunnen vinden? In de vloer op de begane grond is een glasplaat aangebracht en als je op de knop drukt, gaat de verlichting aan en kun je het skelet van Hermen bekijken. Op een van de verdiepingen, in een kist, kun je vervolgens de reconstructie bekijken die men naar aanleiding van het skelet heeft gemaakt om te achterhalen hoe Hermen eruit gezien moet hebben.

  2. Super leuk artikel! Ga er zeker eens heen!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.