Logo-youngadults-site

Het Best of Young Adult Event 2014

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

2014-11-02 15.24.39Een kaartje voor het Best of YA Event. Joepie! Gezellig met een vriendin ben ik eerst nog even Amsterdam zelf in geweest. Waterstones, ABC en de Scheltema stonden op ons lijstje. Een heerlijk begin van een hele leuke dag, met nog eens een lekker zonnetje erbij ook.

En oh wat baalde ik van mijn hakken. Het stond leuk bij de rest van mijn outfit, maar er een hele dag op lopen viel toch wel tegen. Zeker aangezien Club Panama iets minder dichtbij de tram lag dan wij dachten. Nu moet ik wel direct bekennen dat we ons kennende een heel eind hebben omgelopen, maar dat ter zijde.

De club eenmaal gevonden bleek het al gezellig vol te zijn, er waren lekkere hapjes en wat te drinken, muziek, boeken en natuurlijk heel veel boekenfans. We vonden een mooi plekje op een bank en na een tijdje begon het dan echt.
Bart Boonstra stelde ons al snel voor aan Helen Vreeswijk. Wat is dat een stoer wijf zeg! Ze is ontzettend ziek, hoewel het naar eigen zeggen best goed met haar gaat, maar toch was ze er wel. Ze vertelde ons dat ze bij de recherche heeft gewerkt en dat al haar boeken gebaseerd zijn op zaken waar ze ook echt zelf aan heeft gewerkt. Haar oude collega’s (en ook zijzelf) komen voor in haar boeken.
1798099 732390263474924 8229783911814903009 nNa Helen werd de Cast van Boy 7 geïntroduceerd. Een leuke groep en ik moet bekennen dat ik hierdoor wel echt benieuwd ben geworden naar het boek. Want dat heb ik nog niet gelezen.

Het Best of YA promoteam was vervolgens erg populair, wat natuurlijk ook niet zo vreemd is. Het overgrote deel van de zaal zal waarschijnlijk maar wat graag deel uitmaken van het komende promoteam. (Via facebook kun je vinden wat je daar allemaal voor moet doen.)

In de pauze die volgde probeerden we in de buurt van de boekenstand te komen, wat zo’n enorme hit was, dat we de hele pauze in de rij doorbrachten en pas de laatste twee minuten ook daadwerkelijk een boek zagen. Maar dat mocht de pret niet bederven.

Hilarisch detail was ook dat je foto’s kon laten maken (en boekenleggers) bij fotodoos. Ook daar stond een rij, maar het was vooral om je rot te lachen. En het resultaat was dan ook een hele melige boekenlegger.
Terwijl wij nog wat te drinken bestelden kondigde Bart Kiera Cass al aan, waarop wij terug renden naar onze plaatsen. Ik had het geluk dat ik Kiera afgelopen vrijdag al persoonlijk mocht spreken en interviewen. Toen al kwam ze op mij over als een hele gezellige, spontane vrouw en dat werd nu nog een keer extra bevestigd.

2014-11-02 19.07.14

Kiera praat graag en veel en deed dat ook vol overgave. Op alle vragen gaf ze een antwoord en ze deed dat op zo’n leuke manier dat iedereen het naar zijn zin had. Al zaten er vlakbij ons wel een stel meiden die niets anders deden dan heel veel en heel luid praten. Zodra Bart aankondigde dat het tijd was om onze boeken te laten signeren, volgde er zo’n beetje een stormloop in de richting van het podium. Wij dachten slim te zijn en keerden eerst nog even terug naar de boekenstand.

Dit resulteerde in ruim anderhalf uur in de rij staan om uiteindelijk toch onze boeken te kunnen laten signeren. Mag jij raden hoe mijn voetjes zich tegen die tijd voelden. Toch was het absoluut de moeite waard en tot mijn verbazing zat Kiera na bijna twee uur lang signeren nog steeds te glimlachen!

2014-11-03 13.47.52

Bij het verlaten van de club kregen we nog een super leuke goodiebag mee. Daarin zaten Een wereld zonder hemel van Veronica Rossi en Promille van Helen Vreeswijk. Ook nog een aantal leuke kleine hebbedingetjes. Die m&m’s van YA waren super schattig (en lekker) en er zat een hele lieve ketting/armband bij.
Al strompelend op mijn hakken keerden we terug naar de tram en vervolgens naar Amsterdam Centraal. Met dank aan een stel defecte treinen moest ik nog ruim drie uur reizen, maar uiteindelijk kwam ik veilig, moe, maar voldaan weer thuis. Volgend jaar gaan we zeker weer. Wie gaan er mee?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Kim

Kim

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Het Best of Young Adult Event 2014

  1. Klinkt als een superleuke dag, Kim!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.