Logo-youngadults-site

Hoe organiseer ik een filmavond?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Een filmavondje is een leuke manier voor jou en je vrienden om tijd met elkaar te door te brengen. Het organiseren van zo’n avond is ook lang niet zo moeilijk als dat je zou denken. Als de avond goed georganiseerd is dan kan er bijna niks meer mis gaan en kunnen jullie gewoon genieten.

1. Uitnodigingen

Verstuur deze ruim op tijd en zorg ervoor dat je ook op de hoogte bent van het aantal gasten. Je moet ook rekening houden met de mensen die je uitnodigt. Vraag jezelf af of ze allemaal even goed met elkaar kunnen opschieten en of ze samen wel een gezellige groep zijn. Dit is belangrijk in voor met de sfeer van de avond.

2. Films

Haal je nog ouderwets een Dvd of ga je online zoeken naar films via bijvoorbeeld Netflix? Probeer van te voren alvast een selectie van films klaar te leggen. Lees reviews van films om te bepalen of deze het wel waard zijn om te bekijken. Dit kan gedaan worden op IMBD.com

3. Eten

Zorg ervoor dat je een breed scala aan snacks in huis hebt voor je gasten. Op deze manier hou je rekening met de voorkeuren van je gasten en is er meer dan genoeg eten. Kies voor vullende etenswaren maar ook snacks. Dus pizza, popcorn, chips, chocolade, snoepjes en fruit mogen eigenlijk niet ontbreken. Je kan ook vooraf met je vrienden zelf snacks maken. Op smulweb staan een hoop lekkere en simpele hapjes. Kijk naar de grote van je gastenlijst en bepaal zelf hoeveel je van alles haalt.

4. Drinken

Hier geldt hetzelfde als bij snacks. Zorg ervoor dat er veel keus is. Is iedereen al boven de achttien? Dan kan bier, wijn of andere alcoholische drankjes geen kwaad.

5. Zitplaats

Heb je wel genoeg plek voor iedereen? Zo niet dan geeft dat niet. Er zijn meerdere mogelijkheden voor mensen om te zitten. Je kunt bijvoorbeeld matrassen naast elkaar leggen met een hoop kussens. Dit is niet alleen handig bij een groot aantal gasten, maar het zit ook nog ontzettend lekker.

6. Filmweergave

Om een bioscoop gevoel te creëren voor jou en je gasten kan je de film met een beamer projecteren op een projectiescherm. Deze zijn minder duur dan je zou denken. Deze die we gevonden hebben bij Staples is bijvoorbeeld goedkoper dan de gemiddelde flat screen tv. En zeg nou eerlijk, stiekem droomt iedereen over een thuisbioscoop.

Na al het organiseren verdien jij een relaxte avond met je vrienden. Geniet dan ook volop en laat je een beetje gaan. Eet zoveel je wilt en blijf zo laat op tot dat je niet meer kan, want tijdens jouw filmavond moet er genoten worden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.