Logo-youngadults-site

De boekenkast van… Jantsje

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

jantsje17Ook deze week hebben we weer een nieuwe boekenkast. Dit keer zijn het de boekenplanken van Jantsje, zij is tevens moderator op het Young Adult forum. Dus wellicht ken je haar wel. Jantsje heeft al aardig wat series op haar planken staan, dus bekijk haar verzameling en lees het interview.

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Ik heb alle boeken bij elkaar gezet die bij dezelfde uitgeverij horen, zoals je misschien al kunt zien op de foto’s. Ook heb ik dvd’s erin staan van de boeken die verfilmd zijn. Er mist wel een stuk van de serie De Grijze Jager, maar dat komt omdat mijn nicht die boeken te leen heeft dus kon ik de boeken er niet bij zetten op de foto.

Welk genre lees jij het allerliefst?
Het genre is bij mij vaak verschillend. Maar toch vind ik vampierboeken het leukst en tieners met speciale gaven. Ook vind ik af en toe sprookjesboeken leuk zoals The Iron Fey en Narnia.

jantsje2

Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per week/maand/kwartaal/jaar?
Dat is verschillend. Maar ik moet zeggen dat ik af en toe heel erg traag ben met lezen. Soms ben ik er een maand of 2 a 3 weken met 1 boek mee bezig. Maar dat komt omdat ik niet meer zo vaak lees, terwijl ik dat wel graag wil.

Wat is je favoriete boek?
Pfoeh, mijn favoriete boek… Ik heb eerlijk gezegd wel vijf favoriete boekenseries: Percy Jackson en de Olympiërs, Kronieken van de Onderwereld, Het Huis van de Nacht, De Hongerspelen en The Twilight Saga.

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
Ik heb veel boeken die ik nog heel graag wil lezen. Maar ik wil heel graag Academicus Vampyrus nog lezen en de boeken van Kelley Armstrong en van Tahereh Mafi.

Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
Ik denk dat ik twee delen van Narnia, Twilight, De Grijze Jager: De Ruïnes van Gorlan en Harry Potter en de Steen der Wijzen het vaakst heb herlezen.

jantsje1 jantsje3
jantsje6 jantsje5

Welk boek is een echte miskoop geweest?
Ik heb niet echt veel miskopen gehad maar toch wel eentje namelijk: Het Lied van IJs en Vuur van George R.R. Martin.

Welk boek (of welke serie) serie is een absolute aanrader?
Dan moet ik toch kiezen voor de boeken van Rick Riordan, P.C. Cast & Kristin Cast, Cassandra Clare en Suzanne Collins.

jantsje4

Welk boek is je het meest bijgebleven?
Ik denk Het Huis van de Nacht van P.C. Cast en Kristin Cast. Ik hou van vampierboeken. Ik vond de serie spannend en af en toe grappig. Maar ik moest ook aan het einde van deel 2 (Verraden) een traantje wegpinken. Maar soms moest ik me ook aan de ik-persoon (Zoey Redbird) ergeren, de reden daarvan was dat ze te veel vriendjes had in 1 keer in het begin van de vier boeken.

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Ik lees het liefst een serie omdat dat veel leuker is dan een gewoon boek. Maar soms is 1 boek ook wel leuk.

Je kunt Jantsje vinden onder haar profielnaam Jantsje. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “De boekenkast van… Jantsje

  1. Wauw, ik kan echt zien dat jij er één bent van de series! Mooie verzameling, Jantsje!

  2. Wow wat een boeken 🙂
    Ziet er goed uit zeg!!!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.