Logo-youngadults-site

Dubbelspel: Tip voor in je strandtas deze zomer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
dubbelspel-eline-stiekema

dubbelspel-eline-stiekemaIedereen kent het wel, die zenuwslopende eerste dag bij je nieuwe baan. Als je dan ook nog zo’n verschrikkelijke leidinggevende hebt als Audrey, dan is niet alleen die eerste dag verschrikkelijk, maar eigenlijk iedere werkdag. Gelukkig komt Audrey Tim tegen, de eerste op haar werk die aardig tegen haar doet. Ze valt dan ook snel als een blok voor hem. Maar wat Audrey niet weet, is dat Tim haar perfect vindt voor de reality show die hij met zijn broer wil maken. Zijn eeneiige tweelingbroer, welteverstaan. Terwijl Audrey niks door heeft, is ze aan het daten met zowel Tim, als zijn broer Bas. Als dat maar goed gaat…

Goed onderwerp
We worden tegenwoordig overspoelt door reality-tv. Ik denk dat je niet kan zappen zonder weer iets tegen te komen als, Utopia, Teen mom, de Kardashians etc. Dus om hier dan over te gaan schrijven is heel slim van Eline Stiekema. Het ziet er namelijk naar uit dat reality-tv alleen nog maar populairder wordt. En waarom zou dit boek dan ook niet zo populair worden? Het idee van Tim, Bas en Erik is in ieder geval iets wat nu ook helemaal op tv zou passen. En hoewel ik niet zo’n reality-tv fan ben, denk ik zelfs wel dat ik hiernaar zou kijken. Want het is simpelweg goeie entertainment, en ook nog eens spannend. Zou Audrey ontdekken dat ze keihard in de maling wordt genomen?

Girlpower
Hoewel het even duurt, ben ik blij dat Audrey en Nicky laten zien dat ze sterke vrouwen zijn. Ze zijn niet zo makkelijk en gedwee, en hoeven ook niet zo nodig een man om gelukkig te zijn. Hierdoor is Nicky denk ik toch wel mijn favoriete personage geworden. Ze gebruikt haar hersenen, hoe moeilijk dit ook is als er liefde in het spel is…

Minpuntje
Als ik een boek lees waar romantiek in voor komt, heb ik natuurlijk het liefst dat ik ook mee kan zwijmelen met de vrouwelijke hoofdpersoon. Dat had ik in dit boek totaal niet. Tim komt niet echt aantrekkelijk op me over en ik vind zijn karakter ook niet bepaald om over naar huis te schrijven, want hoe hij Bas en Erik over zich heen laat lopen is een flinke afknapper.

Natuurlijk hebben we allemaal een andere smaak qua jongens, dus wie weet vinden jullie hem allemaal geweldig, maar voor mij was het wel een klein minpuntje.

Desondanks heb ik zeker genoten van dit boek. Ik was vooral blij met het einde, want Stiekema heeft het zo geschreven, dat je zo ongeveer zelf kan verzinnen welke toekomst Tim en Audrey tegemoet gaan. Het is een heerlijk boek voor in het zonnetje, dus ik zou zeggen stop hem in je koffer! Van mij krijgt Dubbelspel 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.