Logo-youngadults-site

Spannende thriller met onverwachte wending

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
stille-getuige

stille-getuigeNa een schoolfeest is Nikkie getuige van de ontvoering van de populaire Diane. Als een paar dagen later blijkt dat ze vermoord is, komt Nikkie in een verschrikkelijke nachtmerrie terecht. En als ze erachter komt dat het busje waar Diane in werd getrokken van Martin is, de nieuwe vlam van haar beste vriendin, weet ze niet meer wat ze moet doen. Zal ze vertellen wat ze weet? Zullen ze haar geloven? Wie kan ze nog vertrouwen? Een nachtmerrie wordt werkelijkheid …

Nieuwsgierig
Ik was al een tijdje nieuwsgierig naar de jeugdthriller Stille getuige van Eva Burgers. Zou ze in de buurt komen van één van mijn favoriete YA thrillerschrijvers, Mel Wallis de Vries? Toen het boek, een mooi formaat hardcover boek, op de mat viel kon ik dan ook niet wachten om te beginnen.

Twee perspectieven

Het verhaal Stille getuige wordt verteld door Nikkie en Vincent. Nikkie is de stille getuige. Zij ziet hoe Diane, een populair klasgenootje een busje ingetrokken wordt. Vincent is een van de leden van club van Martin, het nieuwe vriendje van Nikkie’s beste vriendin Sara. Via Vincent krijg je een aardig beeld van de onaangename Martin.

Ik was wel even verward toen, bijna aan het einde van het verhaal, het perspectief ineens naar Martin versprong. Bij elke perspectiefwisseling  was, door vermelding van de namen Nikkie of Vincent, meteen duidelijk waar het perspectief lag. Dat was niet het geval bij Martin. Ook vind ik niet dat zijn gezichtspunt het verhaal niet spannender maakt.

Spannend
Het verhaal begint meteen goed. Met trillende handen pakte ik mijn telefoon en staarde nog een keer naar het bericht. ‘Ik weet je te vinden, trut!’. Die spanning weet Eva Burgers in de rest van het verhaal goed vast te houden. Wat gaat Nikkie doen? Durft ze met iemand over haar vermoedens te praten? Durft ze naar de politie te gaan? Maar ook; wie heeft Diane nou vermoord? Martin? Een van de clubleden? Vincent misschien? Wordt Martin opgepakt? Komt het goed tussen Nikkie en Sara? Al die vragen en de vlotte schrijfstijl van Eva Burgers zorgden ervoor dat ik graag verder wilde lezen.

Toch nog onverwacht
Halverwege had ik een idee wie de dader zou kunnen zijn. Maar tegen het einde begon ik te begrijpen dat ik fout zat en dat Eva Burgers me verrast had.

Stille getuige herbergt veel thema’s die jongeren zeker zullen aanspreken. Ontvoering, verkrachting, verliefdheid, jeugdbende … Het boek zal dan ook veel jongeren kunnen boeien. Het boek is geschreven voor lezers vanaf 12 jaar, maar zal zeker door jong volwassenen die van spannende thrillers houden gewaardeerd worden. Om even op mijn eerdere vraag terug te komen … Komt Eva Burgers in de buurt van Mel Wallis de Vries? Qua schrijfstijl en spanning opbouwen doet ze dat zeker. Ik ben daarom ook erg benieuwd naar haar volgende boek Flashback.

Ik geef Stille getuige 3,5 ster!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.