Geplaatst op 2 Reacties

Populaire young adult reeks krijgt een volwassen tintje

meg cabot

meg cabotEén van de meest populaire young adult boekenreeksen zal een volwassen tintje gaan krijgen. Sinds het laatste boek alweer vijf jaar geleden (2009) werd gepubliceerd, en om het vijftienjarige jubileum van het eerste boek te vieren, zal niemand minder dan Meg Cabot een nieuw boek over Mia Thermopolis gaan schrijven. Dit betekent dat we weer terug kunnen keren naar Genovia, ook al zal het nieuwe The Princess Diaries boek gericht zijn op volwassenen.

Meg Cabot zei op haar website: ‘in het vierde boek van de The Princess Diaries, Royal Wedding, zal het geplande huwelijk tussen prinses Mia en haar oude liefde Michael Moscovitz in gevaar komen, wanneer de paparazzi een verrassend geheim ontdekken: Mia heeft een lang verloren jongere zus. Nu gebruikt een sluwe politici het koninklijke schandaal om Mia’s vader van de troon te dwingen, waardoor Genovia geen monarch meer zal hebben… tenzij Mia aan iedereen – en vooral aan zichzelf – kan bewijzen dat ze eindelijk fit genoeg is om te regeren.’

Dit is echter niet het enige goede nieuws. Het half zusje van Mia zal haar eigen middle grade spin-off serie gaan krijgen: From the Notebooks of a Middle School Princess. Hiermee zal Cabot de lezers opnieuw meenemen naar Genovia doormiddel van de geïllustreerde dagboeken van de twaalfjarige, pittige nieuwe heldin Olivia Grace.

Een kleine opmerking voor degenen die enkel de films met Anne Hathaway hebben gezien: in de boeken is de vader van Mia in leven, wat één van de vele afwijkingen van de film is.

Beide boeken zullen in 2015 worden gepubliceerd.

2 gedachten over “Populaire young adult reeks krijgt een volwassen tintje

  1. @yuki.e. klopt! Het is echt al lang geleden, maar ze zijn idd erg leuk

  2. Het is echt zo lang geleden dat ik The Princess Diaries boeken heb gelezen, maar ik vond ze wel leuk 🙂 Ik ga de nieuwe boeken dan ook zeker lezen, maar ik moet de andere boeken wel eerst even herlezen 😛

Geef een reactie