Logo-youngadults-site

7 young adult auteurs onthullen hun beste advies aan beginnende schrijvers

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
young-adult-book-author-veronica-roth-divergent-interview-kami-garcia

Vandaag zochten we weer het internet af naar leuke schrijftips van young adult auteurs. En we vonden er een paar van zeer bekende auteurs. Van enkele YA auteurs zijn zelfs de boeken al verfilmd, dus wil jij net als hen een bestseller auteur worden? Neem deze adviezen aan en wie weet ben jij straks de volgende…

Kami Garcia (Beautiful Creatures, Unbreakable)
Lees zoveel als je kunt, zowel in en buiten het genre waarin je schrijft,  en leer om een complete eerste versie af te schrijven. Veel mensen beginnen met schrijven, maar ronden nooit een boek af. Je kan iets niet verbeteren als je niet iets hebt om mee te werken. Leer om het af te maken.

Ik begon op de lagere school met het schrijven van korte verhalen. Tegen de tijd dat ik op de middelbare school zat, schreef ik heel veel vrij vers en poezie, zoals Lena in de serie Beautiful Creatures. Maar voordat ik medeschrijver werd van Beautiful Creatures, had ik nooit gedacht een echt boek te schrijven.

young-adult-book-author-veronica-roth-divergent-interview-tahereh-mafi

Tahereh Mafi (Shatter Me)
De weg naar publicatie is moeilijk, hartverscheurend, en tegelijkertijd spannend en geweldig, maar tegen elke aspirant schrijver zeg ik alleen het volgende: geef nooit op. Er zijn veel getalenteerde mensen in deze wereld die nooit succesvol zijn, omdat zij het te snel opgeven, maar de waarheid is, het enige verschil tussen een succesvol persoon en een onsuccesvol persoon is tijd. Geef nooit op, geef nooit over.

young-adult-book-author-veronica-roth-divergent-interview-veronica-rossi

Veronica Rossi (Under the Never Sky)
Mijn advies is om te lezen en constant te schrijven. Vind mensen die je willen steunen, want schrijven kan een lange en eenzame weg zijn. En geef niet op, wat er ook gebeurt.

young-adult-book-author-veronica-roth-divergent-interview-gayle-forman

Gayle Forman (If I Stay, Just One Day)
Aan tienerschrijvers vertel ik dat ze zich niet moeten haasten. Ik ontmoet zoveel 16-jarigen die bezorgd zijn dat ze nog geen boek hebben afgemaakt. Alsof er een deadline voor is dat als je je boek niet voor je 21e publiceert, er niet meer bij hoort. Er zijn een aantal auteurs, zoals Veronica Roth, die al vanaf jonge leeftijd ongelooflijk getalenteerd en succesvol zijn. Over het algemeen ga je beter schrijven naarmate je ouder wordt en meer levenservaring hebt. Dus leef het leven. Lees boeken. En schrijf. Schrijf de verhalen die jeuken om door jou naar buiten gebracht te worden.

young-adult-book-author-veronica-roth-divergent-interviews-lauren-oliver

Lauren Oliver (Delirium)
Ik begon verhalen te vertellen zodra ik kon schrijven. Het advies dat ik altijd geef aan schrijvers, het beste advies dat ik hen kan geven, is om zoveel mogelijk te lezen en schrijven als ze kunnen. Voor meer specifieke tips, heb ik een video serie op YouTube genaamd Ask Lauren Oliver, en mijn bedrijf Paper Lantern Lit gaat een serie videolessen op de website zetten.

young-adult-book-author-veronica-roth-divergent-interview-leigh-bardugo

Leigh Bardugo (Shadow and Bone)
Ik schrijf al van kinds af aan, maar het afronden van een boek betekent het loslaten van een aantal zeer verkeerde en bepaalde ideeën over wat het betekent om een creatief persoon te zijn. Wat je ook nastreeft, er zullen altijd dagen zijn dat je je briljant voelt, maar er zullen ook dagen zijn dat je je verveelt, of onbekwaam voelt. Deze moeilijke dagen en de manier waarop je je erdoorheen slaat, maken al het verschil – tussen een aspirant schrijver en de gepubliceerde auteur, de amateur en de professionele schrijver, de droom en de realiteit. Laat die slechte dagen niet het beste van je krijgen.

young-adult-book-author-veronica-roth-divergent-interview-margaret-stohl

Margaret Stohl (Beautiful Creatures, Icons)
Soms zeg ik schrijvers dat ze het meest waardeloze boek uiteen moeten zetten, zodat ze kunnen leren om het af te maken. Verlaag de drempel. Geef jezelf het duwtje in de rug om een heel boek te schrijven. Dertig vreselijke hoofdstukken. Drie delen. Je leert ontzettend veel over de vorm van een boek, hoe het voelt, hoe de personages groeien. Zet vervolgens uiteen hoe je een betere kan schrijven, en ga zo verder, en zo verder… je komt er wel!

[Bron: Teen.com]

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “7 young adult auteurs onthullen hun beste advies aan beginnende schrijvers

  1. Erg handig, dankjewel!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.