Geplaatst op 1 Reactie

Verfilming van A Monster Calls

a-monster-calls

a-monster-callsGoed nieuws! Er komt weer een young adult boekverfilming aan: Patrick Ness’s veel geprezen en emotioneel geladen young adult, genaamd “A Monster Calls”. In het Nederlands beter bekend als Zeven minuten na middernacht.

River Road Entertainment, Participant Media, Lionsgate International, en Focus Features – heel wat grote maatschappijen – hebben bekend gemaakt dat ze samenwerken aan het financieren en distruberen van deze film, welke wordt geproduceerd door Apache.

Patrick Ness schrijft zelf het scenario voor de film, de regisseur is Juan Antonio Bayona, bekend van The Orphange. Het filmen zal naar verwachting in september beginnen, de release staat voorlopig gepland in 2016.

“I cannot TELL you how excited I am for the Monster Calls movie,” Ness wrote on Twitter. “I’ve seen early pre-viz and it’s going to be FREAKING AMAZING!”

A Monster Calls, een verhaal dat Ness schreef naar een idee van de overladen auteur Siobhan Dowd, gaat over een jongen die een fantasy wereld met monsters gebruikt om te ontsnappen aan het trauma van zijn moeder’s terminale ziekte en de pesterijen op school.

Patrick Ness komt oorspronkelijk uit de staat Washington, maar woont nu in het Verenigd Koninkrijk. Hij is tevens de auteur van de trilogie Chaos Walking. 

1 gedachte over “Verfilming van A Monster Calls

  1. cool 🙂 boek nog niet gelezen maar misschien moet ik dat nu maar eens doen 😉

Geef een reactie