Logo-youngadults-site

Elfia 2014 – 19, 20 EN 21 april

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

logo-elfiaEuropa’s spectaculairste en grootste kostuumevent Elfia opent dit jaar maar liefst drie dagen de poorten voor alle fantasyvolkeren ter wereld. Drie dagen vol verwondering, toernooien, magische snuisterijen en natuurlijk Mede, véél Mede. Dit jaar zal het thema gericht zijn op één van de grootste mythische figuren in de West Europese legenden: Koning Arthur en de ridders van de Ronde tafel. Een inspiratiebron voor alle bewoners van Elfia en ver daarbuiten.  

Steekspel toernooi en Orde van de Ronde Tafel
Koning Arthur schreef een groot toernooi uit voor Elfia 2014. Het steekspel zal plaatsvinden tussen vier ridders vanuit de windstreken van Europa. Tijdens dit toernooi proberen de deelnemers elkaar met hun lansen uit het zadel te steken, het publiek zal hun aanmoedigen en de Koning kiest zijn kampioen. Daarnaast zullen er lezingen gegeven worden, vanzelfsprekend door de Britse professor Rotherham, over Koning Arthur en zijn beroemde Orde van de Ronde Tafel.  

Brooms up! Zwerkbal toernooi!
Pak de gouden Snitch! Dit jaar zal er voor het eerst in Nederland een officieel Zwerkbal toernooi plaatsvinden. Een nieuwe sport, gebaseerd op het Quidditch uit de boeken van Harry Potter, die met veel enthousiasme gespeeld wordt door muggle studenten uit de Verenigde Staten, Engeland en Australië. Elfia heeft de primeur voor het vasteland van Europa, en… je kan je inschrijven om mee te doen! Uitkijken voor de Bludgers dus tijdens Elfia 2014!  

Programma: shows & activiteiten

Elfia 2014 heeft weer een vol programma. Journalisten kunnen regelmatig nieuwe updates vinden op de site van de activiteiten, maar hier vast een greep uit het driedaagse fantasy event van het jaar:

Een groots middeleeuws circus uit Denemarken
Middeleeuwse circusartiesten verpozen ons met vindingrijk vermaak.

Historie komt tot leven
Vervlogen tijden worden herbeleefd met de hospitaalridders. Deze reizende kruisvaarders zijn een van de oudste en meest bekende ridderorders uit de middeleeuwen.  

Workshop renaissance vlaggenzwaaishow
Atleten uit een grijs verleden laten deze kunstvorm herleven.

Workshop boogschieten zonder vizier
Wie wil niet een master in boogschieten worden? Een eeuwenoude klassieker die bezoekers zelf kunnen leren bij de Haagse Schutters. 

Verhalen over de oudheid
Kom luisteren naar de verhalen van Kees van Wanrooij. Hij vertelt over ridders uit de oudheid en sprookjes uit de Griekse Mythologieën.

Tien meter lange replica van een Vikingschip
Omdat Elfia geen Elfia is zonder Vikingen, vaart een tien meter lange replica van een vikingschip in de slotgrachten van kasteel De Haar. Een historisch spektakel.  

Darth Vader
Het hele weekend lang marcheren er tientallen norse Stormtroopers onder aanvoering van Darth Vader langs de duizenden, vaak oogverblindend mooi gekostumeerde bezoekers. 

Muziek
Gewoontegetrouw is er een keur aan muziek dat ten gehore gebracht zal worden op het grote podium. Keltische en Schotse folkmuziek van Nederlandse bands als Rapalje en Sassenachs kunnen rekenen op een groot publiek. De Deens/Zweedse formatie Trolska Polska brengt onvervalste folk uit het poëtische Noorden en de Italiaanse troubadours van de formatie Midnight ballades uit de renaissance zijn ook aanwezig. ‘s Avonds zal in de prachtige kapel op het kasteelterrein, het KNA orkest spelen met barokmuziek en stukken opdragen uit de semi-opera King Arthur van Henry Purcell. 

Elfia: Elf Fantasy Fair
Locatie: Kasteel de Haar, Kasteellaan 1, Haarzuilens (NL)

Datum: 19 t/m 21 april 2014

Tijden:

Zaterdag: 10.00 uur tot 22.00 uur
Zondag:    10.00 uur tot 22.00 uur
Maandag: 10.00 uur tot 18.00 uur

De redactie van young-adults.nl gaat hier natuurlijk heen! Net als vorig jaar hopen wij volop te genieten van al het wonderlijks wat er te zien is. We brengen hiervan verslag uit. Ga jij er ook heen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “Elfia 2014 – 19, 20 EN 21 april

  1. Dag Noes,

    Dit jaar zitten we er niet met onze bundels. Maar ik ben wel op zaterdag aanwezig, want ik ga een mooi stuk voor de site schrijven. En ik heb een telefoon met Facebook-app bij me, dus mensen mogen me altijd via de messenger functie aanspreken als ze willen meeten 😉

    Ik hoop dat het supermooi weer gaat worden en dat er weer veel te zien zal zijn!

  2. Het is alweer een paar jaar terug dat ik er voor het laatst was. De 21ste ben ik jarig en eigenlijk lijkt het me wel weer leuk om heen te gaan 🙂 Heb ik meteen wat leuks te doen op mijn verjaardag 😛

  3. Hier wil ik zo graag naar toe! Hopelijk gaat dit lukken met mijn planning…

  4. Kan echt niet wachten tot het eindelijk zover is! Heb er zoveel zin in!

  5. Ik ga hier elk jaar naar toe! Dus dit jaar zeker weer

  6. Gaan jullie net als vorig jaar de bundels verkopen op Elfia? En ik ga er ook naar toe. Het is echt zo’n gaaf festival 😀

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.