Logo-youngadults-site

De boekenkast van… Jacoline

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Boekenkast 1Het is werkelijk een hele tijd geleden dat we een boekenkast van een lid op de site hebben gehad. Gelukkig weerhield dit Jacoline niet om haar boekenkast naar ons te e-mailen met de vraag of we deze wilden plaatsen. Natuurlijk willen we dat nog steeds! We vinden het altijd erg leuk als leden zich interactief bezighouden met de website. Jacoline is net als vele hier verslaafd aan young adult boeken. In het interview lees je dan ook wat haar favoriete series zijn, zoals De Touching Juliette trilogie van Tahereh Mafi.

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Divers, ik lees echt van alles. Van YA tot fantasy tot literatuur tot geschiedenis. Hoewel YA wel duidelijk de boventoon voert.

Welk genre lees jij het allerliefst?Het liefste lees ik dan toch wel YA. Ik kan me vaak goed inleven in de karakters en bovendien vind ik de verhalen vaak makkelijker om in te komen.

Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per maand?
Op dit moment zou ik zeggen dat ik gemiddeld toch wel zeker 10 boeken per maand lees, vorig jaar heb ik 127 boeken gelezen en dit jaar zit ik al aan de 13.

Wat is je favoriete boek/serie?IMG 0697
Ik denk dat ik maar even de vrijheid neem om hier een top vijf van te maken, ik heb in totaal meer dan vijfhonderd boeken gelezen, dus anders is het wel lastig om er hier maar een uit te kiezen.

De Touching-Juliette trilogie van Tahereh Mafi
Haar schrijfstijl is zo uniek en ik vind hem echt geweldig. Ook vind ik dat ze je direct het verhaal intrekt. Ik had Vrees Me eerst van de bieb geleend, en was van plan om heel even 25 bladzijden te lezen om daarna huiswerk te gaan maken, was ik voor ik het wist al op bladzijde 100.

Two Boys Kissing van David Levithan
Ik denk toch wel dat dit mijn lievelings stand-alone boek is op het moment. De schrijfstijl van David Levithan is zo mooi, bovendien is in dit boek het bijzondere perspectief wat hij heeft gekozen ook heel belangrijk en zorgt dit ervoor dat het boek zo goed is. Dit is een boek waarbij je lacht en huilt, een van de boeken waarbij ik helemaal geen moeite hoefde te doen om mee te leven met de karakters.

De noorderlicht trilogie van Philip Pullman
Het is alweer een tijdje geleden dat ik deze serie heb gelezen, maar ik vond hem echt prachtig. De wereld is supermooi beschreven en de wereld is er ook een die ik denk ik nooit zal vergeten. Daarnaast ga je eigenlijk van alle karakters wel houden, ik moet de serie binnenkort ook zeker gaan herlezen.

De Ravenjongens van Maggie Stiefvater
Ik heb een beetje een haat/liefde verhouding met de boeken van Maggie Stiefvater, maar dit boek vond ik echt geweldig. Het is een boek wat me echt zo’n kippenvel gevoel heeft, super spannend en af en toe best creepy. Bovendien vind ik haar personages ook echt super boeiend, zo uniek.

En dan last but not least de Legend trilogie van Marie Lu, een van de beste Dystopian series die ik gelezen heb. Het zijn boeken waar je (jammer genoeg) zo doorheen bent, je wilt continue doorlezen, ik ben dan ook super benieuwd naar de nieuwe serie die ze aan het schrijven is.

Boekenkast 2

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
De volgende delen in series die hierboven staan en die nog niet afgerond zijn en ik moet Licht van Michael Grant nog steeds lezen, maar hiervoor wil ik ook de rest van de serie weer herlezen, ugh eigenlijk hoort die ook nog bij mijn favoriete boeken.

Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
Van mijn kindertijd zijn dat de boeken van Op zoek naar dolfijnen van Lucy Daniels, daarna denk ik Gone van Michael Grant of Het Verraad van Waterdunen van Rob Ruggenberg.

Welk boek is een echte miskoop geweest?
Daarbij ga ik voor The Hit van Melvin Burgess, ik heb het boek ergens ver naar achteren geschoven en kon niet eens meer op de titel komen. Maar goed dat boek had ik gekocht in Ierland, het verhaal leek me namelijk best gaaf en origineel, maar de karakters waren verschrikkelijk saai en ik kon echt niet door het boek heenkomen. Jammer het idee klonk zo goed.

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Ik heb eigenlijk niet echt een voorkeur, hoewel het wachten tot de volgende serie vind ik niet zo leuk. Het ligt ook een beetje aan het boek. Hoe goed ik Two Boys Kissing bijvoorbeeld ook vind, toch vond ik het verhaal zo mooi afgesloten dat ik niet weet of een vervolg een goed idee zou zijn. Misschien dat er wat meer boeken zouden moeten zijn die companions zijn, dus die je los kan lezen, maar wel in dezelfde wereld/ schrijfstijl zijn. Dan heb je geen cliffhanger waardoor je echt direct het volgende boek nodig hebt, en je hebt wel meer boeken in de wereld die je goed vind.

Welk boek (of welke serie) moet zeker verfilmd worden?
Misschien zou ik wel willen dat de Gemma Doyle trilogie van Libba Bray (ook eigenlijk een favoriete serie van me) wordt verfilmd, de wereld is zo gaaf, die zou ik wel een keer op het witte doek willen zien. En anders misschien Vrees Me, ik zou benieuwd zijn hoe ze dat naar film zouden omzetten.IMG 0695

Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?
Ik lees wel wat van de bibliotheek, maar over het algemeen koop ik, zeker omdat veel in het Engels lees. Engels kan ik niet makkelijk krijgen bij de bieb dus tja… dan maar weer naar amazon.

Boekenkast 4

Hoeveel geld geef jij uit aan boeken per maand?
Veel. Meer dan vijftig euro per maand denk ik, en daarnaast krijg ik ook nog boeken voor mijn verjaardag. En mijn TBR pile blijft groeien. Ik probeer dit jaar iets minder te kopen, of in ieder geval meer boeken per maand te lezen dan ik koop/krijg. Dat wordt deze maand al lastig.

Als jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Het zou of dystopian zijn of dark romance of contemporary. Ik ben altijd wel aan verhalen bezig, maar ik heb er nog nooit een echt af geschreven. Ik heb van twee verhalen een outline gemaakt, en hiermee gaat het beter dan met de rest van mijn verhalen. Dus ik denk dat als ik dat steeds beter doe dat ik dan toch echt wel een keer een boek af moet krijgen.

Boekenkast 3 IMG 0686

Je kunt Jacoline vinden onder haar profielnaam Jacoline. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

7 gedachten over “De boekenkast van… Jacoline

 1. @ Ilse dankje, ben ook benieuwd naar jouw update van je boekenkast.

  @ Djeanine dankjewel 🙂

  @ Belle dankjewel, en een boekenla lijkt me idd wat onhandig 😉

  @ Queen of Nothing bedankt en welke zou je dan bijv nog willen lezen?

 2. Awesome 😀
  Ik zie er een paar die ik zelf ook nog wil lezen 😉

 3. Oké nice! Ik heb vandaag namelijk foto’s gemaakt van mijn boekenkast. Zal volgende week ergens wel een mailtje sturen! =)

 4. @ilse, jahoor dat mag gewoon 🙂 geen probleem!

 5. Wauw! Mooie boekenkast!!! Ik wil ook graag een boekenkast of in elk geval een plank, nu liggen al mijn boeken in een la, beter bekend als De Boekenla. 😆

 6. Wow ziet er echt goed uit zeg haha.
  Mooie boekenkast

 7. Ziet er strak uit, Jacoline! En het is nog lekker divers ook!

  Vraagje trouwens. Ik heb al een keer mijn boekenkast laten zien. Maar dat was zegmaar twee jaar geleden of zo? Mag ik nog eens wat sturen, zodat we het verschil kunnen zien? Of liever niet?

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.