Logo-youngadults-site

De meest veelbelovende young adult boekverfilmingen van 2014

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

films-movie2013 was een geweldig jaar voor young adult boekverfilmingen, met blockbusters als The Hunger Games: Catching Fire, The Mortal Instruments: City of Bones (welke middelmatig werd ontvangen), de tweede Percy Jackson-verfilming, en een box office flop zoals Beautiful Creatures.

 

Ondanks de uiteenlopende boekverfilmingen in 2013, zijn er in 2014 weer nieuwe mogelijkheden voor young adult boekverfilmingen om in de spotlights te komen,met enkele veelbesproken nieuwe films die op het grote doek verschijnen en andere die reeds in ontwikkeling zijn. 

Bij de zes meest veelbelovende young adult boekverfilmingen van 2014 hoort uiteraard The Hunger Games trilogie (of moet ik zeggen serie, want ook het laatste deel verschijnt in twee delen), maar ook enkele andere zeer veelbelovende boekverfilmingen. Hieronder vind je een lijst met deze zes films. Naar welke kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten door een reactie achter te laten. 

 

the fault in our stars Divergent The Hunger Games Mockingjay
Vampire Academy The GiverThe Giver The Maze runnerThe Maze runner

 

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

17 gedachten over “De meest veelbelovende young adult boekverfilmingen van 2014

 1. Divergent, Mockingjay en The maze runner ook al heb ik dat boek (nog) niet gelezen.

 2. Hebben ze HG nou ook al in twee delen gedaan 😥 moeten we nog langer wachten.. maar goed tussendoor ook genoeg andere films en series om me bezig te houden! Divergent lijkt mij ook gaaf! Heb de boeken daar nog niet van gelezen, wat vinden jullie van die serie?

 3. Ik kijk heel erg uit naar divergent en mocking jay, ik ga zowiezo naar de bios voor die films.
  Ik vond de trailer van va verschrikkelijk, dat word een megashare denk ik
  Heb the maze runner, the fault beyond our stars en the giver nog niet gelezen /:

  Eerst inwijding #3 kopen 🙂

 4. En de poster voor Vampire Academy vind ik verschrikkelijk. Sluit helemaal niet aan bij de sfeer die in dit genre wordt uitgestraald. Door de titel had ik eerst niet eens door dat het om VA ging; ik dacht eigenlijk dat het een of andere high school film was. Daarbij heb ik de trailer inmiddels ook bekeken en ik vond dat de hoofdpersonages veel kinderachtiger overkwamen dan ik in het boek heb ervaren. Ik heb zo het vermoeden dat dit een flop gaat worden… Zonde, want de boeken zijn mooi!

 5. Ik kijk het meest uit naar Mocking Jay, Divergent en The Fault in our Stars. Divergent vond ik echt een fantastisch boek, maar eigenlijk geldt dat ook voor de andere twee die ik net noemde. Sowieso vind ik The Fault in Our Stars niet te vergelijken met Mocking Jay en Divergent; is een heel ander genre. Ik vond het boek zo mooi, ook qua taalgebruik. Ik ben benieuwd hoe ze het hebben verfilmd. Vooral ook natuurlijk omdat het zich deels afspeelt in ons eigen Amsterdam!

 6. Ik ben heel benieuwd naar Mackingjay en Divergent. Maar de poster van Vampire Academy vind ik echt vreselijk!
  Ik vond de boeken echt geweldig maar de film hoef ik zo niet te zien

 7. Hmm, kan niet kiezen tussen Mockingjay en Divergent.

 8. Zo veel leuke films.. kan niet wachten :3

 9. Ja Mockingjay! Geweldig ik kan niet wachten. Ook niet op Divergent! Ben zo benieuwd 🙂

 10. Mockingjay als eerste omdat ik hierop gewoon niet kan wachten 😮 en Divergent ook, want de boeken…ja die heb ik dus nog niet gelezen 🙁

 11. Mockingjay als eerste of course:P en daarna Divergent:D Vampire academy leek me wel grappig, maar niet zo leuk als het boek i think. De trailer van The maze runner vond ik ook wat minder, maar ik denk dat die ook leuk gaat worded:D
  En The Giver ken ik niet..( k ga het zo meteen opzoeken:3 )

 12. The maze runner !! En Mockingjay !! 😀

 13. Boy 7
  Het spannende boek van Mirjam Mous, wordt verfilmd door Lourens Blok, en wordt een van de grootste Nederlandse jeugdproducties van 2014. Producent Lemming Film heeft 525.000 euro gekregen van het filmfonds om de thriller om te toveren in een bioscoopfilm. Een trailer is er uiteraard nog niet.

 14. Ik heb ook echt m’n vraagtekens bij Vampire Academy

 15. Oeh, ik ben ontzettend benieuwd naar Enders game, Divergent, Malificent, Mockingjay en The Maze runner! The Maze runner heb ik nog niet gelezen, maar ik heb al veel gehoord over dit boek! 🙂

 16. Ik ben heel erg benieuwd naar The Maze Runner en Divergent, en natuurlijk The Fault in our Stars en Mockingjay pt 1!!! Heb The Giver nog niet gelezen, dus misschien maar eens doen 😉 Vampire Academy sla ik over, miste dat ene gevoel dat ik tijdens het lezen van het boek wel had bij het zien van de trailer.. jammer 🙁

 17. The Giver, The maze runner en The Fault in our Stars, dus dat zijn ook YA’s? Heb ze nog niet gelezen. Hoop dat het goede films zijn!!! Het is nog niet zeker of ze City of Ashes gaan verfilmen of niet….. Dus misschien komt die er nog bij. Ik kijk zelf het meeste uit naar Mockingjay!!! En Divergent 🙂

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.