Logo-youngadults-site

Kwakoe

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: Kwakoe
Auteur: Bart Römer

ISBN: 9789044342789

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl

 

Suriname 1729: Thomas wordt als slaaf te werk gesteld op de plantage Nieuw-Holland. Hij trekt de aandacht van Cornelis de plantagehouder, die hem leert lezen en schrijven. De vriendschapsband met Jacob, de zoon van Cornelis slaat om in vijandschap wanneer blijkt dat beide jongens hun oog laten vallen op hetzelfde meisje, Kwasiba. De gevolgen zijn verschrikkelijk…

Onder de slaven van Nieuw-Holland groeit de drang tot opstand, terwijl ook de gewapende Marrons, de weggelopen slaven, steeds dichterbij komen. Om het gevaar de kop in te drukken trekken de planters met een gewapende militie de jungle in. Op bevel van de oude Cornelis gaat Thomas mee op de expeditie. In een vreselijke strijd met de Marrons ziet hij zich genoodzaakt zijn aartsrivaal Jacob van de dood te redden. Zal zijn loyaliteit worden beloond?

En wie is Kwakoe, de onbetwiste leider van de opstand op de plantage Nieuw-Holland?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.