Logo-youngadults-site

Cassandra Clare’s Dagboek over ‘The Mortal Instruments’ Set: Dag 1

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Wij zoeken altijd het internet af opzoek naar nieuws over young adult verfilmingen. Zo vonden we vandaag Cassandra Clare’s dagboek op teen.com. Hierin vertelt ze over haar belevenissen op de set van The Mortal Instruments. Voor alle fans van de boeken De Kronieken van de Onderwereld is dit natuurlijk hartstikke interessant. Zo krijg je toch al een kleine indruk van het filmproces wat voor de verandering leuk om te lezen is. En omdat dit eerste deel – City of Bones – pas vanaf 29 augustus in de Nederlandse bioscopen draait, hebben jullie natuurlijk iets nodig om je zoet te houden. Lees hieronder het dagboek van Cassandra Clare.

Day One: Monday
I show up on the set actually the first week that they are shooting entirely in-studio and not on location. The studio is an old glass factory, so it has a lot of room inside — the production offices.
There are a bewildering number of people, and it’s kind of alarming to realize that all these people have been herded together to make a movie out of my books. Sets, props, costumes, from the huge Institute set to the littlest family ring, all look like they came out of the book’s pages. It’s frightening. There are runes up everywhere, even in Gersha’s (the costume designer) office:

On set, there’s a section of director’s chairs where the actors sit, and another section, across a bank of equipment, where the producers sit and watch the “playback” — whatever scene just filmed. Harald [Zwart], the director, ironically does not have a chair that I can discern, but is running around like a whirlwind issuing commands so that may not matter.

I have my own chair with my name on it!

The producers’ chairs have their names on them; the cast chairs have their character names. It’s fun to see them lined up, though I can never see Jace’s name since Jamie Campbell Bower appears to own 30,000 jackets.

During the day, the actors come around to say hi, except Robbie Sheehan, who isn’t there yet. Everyone looks fantastic. There’s a buzzer that goes off when they start filming, which means we have to be really quiet, and watch the filming with headphones on so we can hear the sound. I am once again impressed with the patience of actors, doing the same thing over and over and over again. Robert the Producer explains to me that when they think they’ve got the right take of a scene, Harald says “Check the gate,” which means they check the camera and then move on to the next scene.

I demand to meet Sideburns Guy, but no one can track him down. Tragedy!

Binnenkort meer nieuws van Cassandra Clare over haar bezoek aan de set. Vinden jullie dit leuk om te lezen?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

5 gedachten over “Cassandra Clare’s Dagboek over ‘The Mortal Instruments’ Set: Dag 1

  1. omg:D soo leuuk, die runes:D

  2. Dag 2 en 3 zijn ook al verschenen op Teen.com :-))

  3. Wat gaaaaaaaf ! Kan niet wachten op meer

  4. ja! Ik wil zeker meer lezen 🙂
    Die runes zien er echt gaaf uit! 😀

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.