Logo-youngadults-site

Zoeken naar je ziel(sverwant)

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

De zestienjarige Daire Santos trekt met haar moeder van filmset naar filmset, van land naar land. Haar moeder is visagist en daarom weet Daire als geen ander hoe de filmwereld in elkaar steekt. Ze heeft zelfs een date met de knappe, jonge filmster Vane. Maar dan wordt Daires wereld totaal op zijn kop gezet door een afschuwelijk visioen. Ze flipt tijdens haar date en wordt opgenomen in het ziekenhuis, waar ze bestempeld wordt als geestesziek. Om te ontsnappen aan het gesticht, rest Daire nog maar één optie: naar haar verloren gewaande grootmoeder verhuizen, die in het kleine dorpje Enchantment, New Mexico woont…

Eenmaal aangekomen in Enchantment, blijkt alles toch net iets anders in elkaar te steken dan Daire had gedacht. Haar visioenen blijken deel uit te maken van een gave. Een gave die al generaties lang doorgegeven wordt. Daires grootmoeder, Paloma, vertelt haar dat ze afstamt van indianen, dat ze een Zoeker is, en dat ze daarmee toegang heeft tot twee andere werelden dan de Middenwereld waar ze nu in leeft: de Onderwereld en de Bovenwereld. Maar waar gaven zijn, zijn ook vijanden: de Richters. Maar waarom voelt Daire zich dan zo aangetrokken tot Dace, één van de Richters? En waarom duikt hij op in al haar visioenen?

Bijzondere personages
Het duurde even voor ik echt goed in dit boek zat, maar na een tijdje werd ik toch gegrepen door de bijzondere en intrigerende personages in Soul Seekers: Bestemming. Schrijfster Alyson Noël weet ze stuk voor stuk tot leven te brengen, door ze elk hun eigen trekjes en interessante dingetjes mee te geven. Daire zelf is een nuchter en onafhankelijk meisje, wat misschien ook wel verklaart waarom ze alles wat haar overkomt redelijk snel accepteert. Samen met haar leer je als lezer de werelden kennen waarmee Daire te maken krijgt. Dit gaat vrij rustig, en dat is best fijn, aangezien er enorm veel op Daire afkomt. Maar Daire is niet het enige interessante personage in Bestemming. Zo is er Daires mysterieuze grootmoeder Paloma en het blinde meisje Xotichl, dat meer van Daire lijkt te weten dan mogelijk is. En natuurlijk de aantrekkelijke Dace, met zijn felblauwe ogen, die een identieke tweelingbroer blijkt te hebben die niet meer van hem had kunnen verschillen. Al die kleine details zorgen voor geloofwaardige personages, die echt voor mijn ogen tot leven kwamen.

Wereld vol spiritualiteit
De werelden waarin dit verhaal zich afspeelt zijn ontzettend goed uitgewerkt en erg origineel. Allereerst is er natuurlijk Enchantment, een gehucht dat zijn naam niet echt eer aandoet en waar je de tumbleweeds al over de stoffige grond ziet rollen. Maar de geschiedenis van het dorpje is erg interessant en om haar gave goed te leren kennen, reist Daire naar prachtige plekken in de omgeving. De werelden die ze op deze verkenningstochten betreedt, zijn echter nog mooier en bijzonderder. Ze zijn magisch, spiritueel en betoverend, en alles lijkt er mogelijk. Deze werelden, plus de oude legenden en gebruiken van de indianen, zijn ontzettend intrigerend, maar soms een tikkeltje zweverig en vooral best ingewikkeld. Er komt veel op je af en vooral de achtergrondinformatie is belangrijk om het verhaal goed te begrijpen. Wel een boek om je aandacht bij te houden, dus. Maar gelukkig duurt het niet heel lang voordat het verhaal echt op gang komt, en je alsnog meegesleept wordt in de betoverende wereld van de Zoekers.

Magisch en betoverend
Soul Seekers: Bestemming komt een beetje traag op gang en is af en toe best ingewikkeld, maar afgezien daarvan is het een erg mooi en betoverend verhaal over een meisje dat op zoek is naar zichzelf en haar voorouders. Het is niet echt een zwijmelverhaal, maar aan liefde ontbreekt het in dit boek zeker niet; het draait alleen wat meer om Daires zoektocht dan om haar liefdesleven. Samen met de geloofwaardige personages en de magische werelden die Daire ontdekt, zorgt dit voor een origineel, intrigerend en spannend verhaal. Daarom geef ik Soulseekers: Bestemming 4 sterren.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Marije Kok

Marije Kok

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Zoeken naar je ziel(sverwant)

  1. Ik heb hem een hele tijd gelezen al gekocht en moet hem nog steeds uitlezen, maar op de één of andere manier kom ik er niet doorheen. En zoals hierboven al aangegeven, vielen de vorige boeken ook best wel tegen.
    Maar wie weet kan het nog veranderen!

  2. Ik weet niet of ik deze ga lezen , ik vond de andere boeken namelijk erg tegen vallen

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.