Logo-youngadults-site

Brainwash: Carry Slee

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Op de dag dat Naomi bij haar zus Elise intrekt, ontmoet ze Jelle, voor wie ze als een blok valt. Gelukkig komt de liefde van twee kanten, want het is voor Naomi de eerste keer sinds Eric dat ze weer verliefd is. Maar Jelle worstelt met zijn verleden en dat heeft grote gevolgen voor zijn leven nu.

Ook Elise worstelt met haar verleden. Ze leidt een stil en teruggetrokken leven. Wanneer ze promotie op haar werk maakt, gaat het helemaal mis. Ze krijgt last van nachtmerries en wordt vaak hyperventilerend wakker. Pijnlijke herinneringen uit haar verleden dringen zich aan haar op. Dan ontmoet ze Rafaël, die haar bij Jonathan introduceert. Op een dag neemt Elise een radicale beslissing die gevolgen heeft voor alles en iedereen in haar omgeving.

Typisch Carry Slee
Brainwash is meteen herkenbaar als een Carry Slee-boek. Het is doorspekt met haar vlotte, ietwat gemakkelijke schrijfstijl, is geschreven in meerdere perspectieven en bevat ook aansprekende thema’s. Toen ik de titel las was ik meteen in de veronderstelling dat ‘hersenspoelen’ het hoofdthema zou zijn. Maar dat is het niet. De drie jongeren waar het verhaal om draait, Jelle, Naomi en Elise, worstelen allemaal met onverwerkte trauma’s uit hun verleden. Deze trauma’s worden, natuurlijk, uitgelicht. Maar omdat het om leed van drie personages gaat, is het wat veel en valt een beetje spanning weg.

Onzekerheid
De personages komen al vrij snel goed tot leven. De worstelingen en nachtmerries van Elise. Het verdriet, maar ook de kracht van Naomi. En de onzekerheid van Jelle. Alleen gaat wat mij betreft Jelle’s onzekerheid te ver. In elk hoofdstuk geschreven vanuit Jelle spat zijn onzekerheid er vanaf. Niet alleen in handelingen, maar ook in letterlijke quotes. Uiteindelijk weet de lezer wel dat Jelle onzeker is en hoeft dat wat mij betreft niet steeds uitgemeten te worden. Het had wat meer show don’t tell mogen zijn.

Rafael
Als Elise Rafael ontmoet brengen de twee veel tijd samen door. Rafael is ook degene die Elise bij Jonathan introduceert. Wat mij dan ook verbaasde was dat na Elises radicale beslissing, waar Rafael een aandeel in heeft, er zo goed als geen sprake meer is van contact tussen de twee. Dat vond ik wel een beetje jammer. Ik was benieuwd of hun relatie zich zou verdiepen.

Voorspelbaar
Alles bij elkaar komt de spanning dus wat laat op gang en is het boek hier en daar wat voorspelbaar. Ook is het einde wat abrupt. Maar door de vlotte schrijfstijl en de aansprekende thema’s is Brainwash toch een heel leuk boek om te lezen. Van mij krijgt Brainwash drie sterren.

 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

6 gedachten over “Brainwash: Carry Slee

 1. Leuk . Echt zon C. Sleeboek, beetje spannend en zielig boek!:-)

 2. Ik vond het niet zo’n leuk boek. Er was niet veel spanning.
  Het verhaal was wel leuk alleen heel erg jammer van het einde. Dat zorgde er toch voor dat ik het een minder leuk boek vond.

 3. ik kreeg er een erectie van:o

 4. Inderdaad, Diana. Moet zeggen dat ik dit boek eigenlijk het minst leuk vond van Carry tot nu toe. Op het laatst gaat het wel erg van de hak op de tak. En ik vind het kut dat het over het einde alleen maar over Elise gaat. Ik begrijp dat zij degene is die gebrainwashed wordt, maar nou ja. Op het laatst horen we helemaal niks meer over Jelle. Beetje jammer allemaal.

 5. Het is idd weer eenechte C. Slee boek.
  Ik had idd ook wel wat meer willen lezen over ee band tussen rafael en elise.
  Toch vond ik het een leuk boek. Niet het soort boek waaar je niet genoeg van krijgt. Eerder een leuk tussendoortje…

 6. Hieh! Ben ik toevallig vannacht in begonnen! =D Ben nu al op bladzijde 40. Gaat weer lekker weglezen. Ik geef het anderhalve dag of zo! =3

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.