Logo-youngadults-site

Uitgespeeld: Mel Wallis de Vries

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Anna verhuist met haar ouders van Nijmegen naar Amsterdam. Op haar nieuwe school raakt ze bevriend met Tessa, Tessa’s vriend Julian, Wouter en Charlotte. Anne en Tessa krijgen een steeds hechtere band. Maar dan verdwijnt Tessa plotseling. De verdwijning grijpt de vrienden zo aan dat het voor heel wat aanvaringen zorgt. Het lijkt of niemand meer weet wat hun vriendschap voorstelt. Welke rol speelt Anna? Wie bedriegt wie? Wie weet meer over Tessa’s verdwijning?

Wanneer Anna zelf angstaanjagende telefoontjes krijgt van een anonieme beller, is ze bang dat haar hetzelfde lot wacht als Tessa. Degene die Tessa liet verdwijnen is nog lang niet uitgespeeld …

Debuut
Uitgespeeld is het debuut van Mel Wallis de Vries. En wat voor een. Vanaf pagina één werd ik meegesleurd in het wereldje van Anna en haar vrienden, die hun tijd voornamelijk doorbrengen op het Amsterdams lyceum en bij Tessa thuis. ‘Erbij horen’ (en daardoor soms op je tenen moeten lopen) is een van de belangrijke thema’s in het verhaal. De juiste kleding, roken en alcohol zijn belangrijk om bij een groep te horen. Maar ook is het boek doorspekt met kwesties als vriendschap, bedrog, vertrouwen, leugens en verliefdheid.

Gedachten
De eerste twee pagina’s van Uitgespeeld zijn gedachten. En Mel heeft het gesnapt. Wie is degene die overpeinst? Is het Anna? Is het Tessa? Gedurende het verhaal denk ik steeds terug aan de proloog. Steeds weer denk ik te weten om wie het gaat. Maar Mel zet me herhaaldelijk op het verkeerde been. Waarvoor dank!

Drie delen
Uitgespeeld is geschreven in een aantal delen die mooi de verhaallijnen met elkaar verweeft.

 1. De proloog (maart), dat zich afspeelt als Tessa tien dagen verdwenen is.
 2. Deel 1, zeven maanden eerder, de periode dat Anna naar Amsterdam verhuist.
 3. Deel 2, maart-april, het moment dat Tessa gevonden wordt.
 4. Deel 3, mei, de bedreigingen aan het adres van Anna.

Smaakt naar meer
Op een gegeven moment had ik zo mijn gedachten over de dader. Toch zaaide Mel Wallis de Vries steeds weer twijfel. Plantte ze zaadjes met vragen in mijn hoofd. En op het moment dat ik dacht dat het niet meer spannend zou worden, leek Anna een zelfde lot te moeten ondergaan als Tessa en zat ik weer op het puntje van mijn stoel. Wat dat betreft is Uitgespeeld van Mel Wallis de Vries een meer dan prima debuut en zullen jongeren smullen van haar schrijfstijl en thema’s die ze aansnijdt. Haar boek smaakt naar meer. Gelukkig is er meer. Houd de site in de gaten voor meer recensies van Mel Wallis de Vries.

Uitgespeeld krijgt van mij vier sterren

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

5 gedachten over “Uitgespeeld: Mel Wallis de Vries

 1. Ik hou van de boeken van Mel Wallis de Vries heb net deze uit. ik heb ook al eerder Vals en Fout gelezen en ben nu bezig met Waanzin
  Erg leuk en spannend allemaal
  groetjes

 2. wat een leuk boek kinderen.
  ik heb hem gelezen. hij is niet voor mijn leeftijd geschikt want ik ben veelste oud maar het was een leuk boek.
  veel lichamelijke contacten in en ik vind het niet bepaald geschikt voor kinderen voor jullie leeftijd.
  maar een leuk boek. heel opwindend
  groetjes oma marit

 3. @ li.lefebure: Helemaal mee eens. Als je 1 boek van haar hebt gelezen, smaakt het naar meer. (althans zo werkte het bij mij )

 4. Ik heb nog ‘vals’ gelezen en ‘fout’ (recensies volgen) @darkness en ik vind dat Mel meer dan prima young adult thrillers schrijft. Het leest heerlijk vlot weg, de thema’s zijn goed, ze schrijft erg beeldend en het is op sommige momenten goed spannend. Inderdaad leuk om af te wisselen met fantasy en an andere genres 🙂

 5. Voor mij was dit een heerlijk tussendoortje.
  Je blijft lezen, en daardoor heb je hem snel uit.
  Smaakt idd naar meer. Zo heb ik ook buiten zinnen gelezrn.
  Ook een leuk boek.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.