Logo-youngadults-site

Hilarisch debuut van winnares Chicklit schrijfwedstrijd

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Sophie werkt als Assistent Junior Copywriting bij Copyblinders. Dat klinkt als heel wat, maar wat ze eigenlijk gewoon moet doen is voor iedereen koffie halen en verslagen nakijken van haar voormalige beste vriendin Karlijn die nog meer spelfouten maakt dan een kind. Ze baalt ontzettend van haar baan en het magere loontje waardoor ze in een piepklein appartementje woont. En dan is er ook nog de eerdergenoemde voormalige beste vriendin die nu een vreselijk mens is geworden. En tot overmaat van ramp heeft Karlijn ook nog eens een relatie met de superknappe en ontzettend lieve Rein, waar Sophie al drie jaar een oogje op heeft.

Helaas is er weinig wat Sophie aan haar situatie kan veranderen, tot er een kans komt om hogerop te komen. Helaas is Karlijn daar meteen om Sophie tegen te werken. Dit keer gaat Karlijn alleen echt te ver. Sophie pikt het niet langer en slaat terug!

 

Humor
Dit boek is zó grappig. Je zit echt van de eerste tot de laatste pagina te lachen. In het begin dacht ik af en toe nog: Deze quote moet ik opschrijven! Maar het boek zit zo vol met hilarische quotes dat ik daar op een gegeven moment maar mee gestopt ben. Sophie is een ontzettend herkenbaar personage waar iedere vrouw zich op een bepaalde manier wel mee kan identificeren. Ook vind ik het knap dat ze altijd zo ad rem blijft reageren in situatie’s waar ik al lang door de grond had willen zakken van schaamte. Haar gevatte opmerkingen zijn echt het beste onderdeel van dit boek!

Personages
Glazuur bevat alle ingrediënten voor een perfecte chicklit. Een boeiende verhaallijn, humor en leuke personages. Naast Sophie hebben we de bitchy Karlijn, de knappe Rein, beste vriendin Sanne en de ietwat over de top collega Dikke Jikke. Die laatste was naar mijn mening een beetje té overdreven waardoor het een beetje ongeloofwaardig overkwam. Hetzelfde had ik op het laatste met Tigran, de buurman van Sophie. Dat zijn eigenlijk mijn enige minpuntjes.

Oordeel
Glazuur is een echte must-read voor alle Chicklit liefhebbers. Als je binnenkort op vakantie gaat zou ik deze zeker in je koffer stoppen, want het is het ideale boek om van te genieten terwijl je in het zonnetje ligt. Lisette Jonkman is een super leuke schrijfster waar ik graag nog veel meer van wil lezen! Het liefst zo snel mogelijk… Glazuur krijgt van mij 4 dikverdiende sterren!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

7 gedachten over “Hilarisch debuut van winnares Chicklit schrijfwedstrijd

  1. Klinkt idd erg leuk! Ik heb nog nooit een Chikc-lit gelezen (overigens wel veel films gezien 🙂 ), maar dit klinkt als een leuke eerste.

  2. Ik lees normaal gesproken niet zoveel chicklits, maar wilde deze toch graag lezen omdat Lisettes tweets ook altijd heerlijk weglezen. En ook een beetje omdat mijn vriend toevallig Rein heet 😉 Maar ik heb ontzettend van dit boek genoten. Aanrader!!!

  3. Dank je Kelsey! 🙂

  4. Het klinkt echt als een leuk en grappig boek 😛 En wat ook niet vergeten mag worden: de recensie is ook erg goed! 🙂

  5. en het is niet een typische chicklit

  6. heb het!! is echt goed!!! zker voor een chicklit en mega hilarisch!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  7. Hmm! Normaal lees ik niet echt snel van zulke boeken, maar dit klinkt erg leuk! Heb spontaan nog meer zin om naar de boekenwinkel te gaan. =D

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.