Logo-youngadults-site

Get to know Rupert Grint

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Vorige week leerden jullie meer over Daniel Radcliffe en ook Emma Watson is al aan de beurt geweest. Dan mag de derde acteur van het gouden Pottertrio natuurlijk niet ontbreken! Rupert Grint lijkt wel Ron Wemel in levende lijven, en hij heeft ons allemaal betoverd met zijn humor en charme. Hij is denk ik wel de meest geliefde acteur in de hele Pottercast, net als zijn personage zelfs populairder dan Harry Potter! Maar wisten jullie dat deze jonge acteur ook verschillende gelijkenissen vertoont met de echte Ron Wemel? Daarnaast kun je heel wat grappige weetjes over hem vinden. Lees dus snel verder en kom meer te weten over de innemende meneer Grint.

Rupert werd geboren op 24 augustus 1988 in Harlow. Zijn moeder, Joanna Grint, is een huismoeder en zijn vader Nigel Grint een souvenirverkoper. Grint is de oudste van vijf kinderen: hij heeft nog een broer en drie zusjes. Doet jullie dat niet een beetje denken aan het gezellig grote gezin Wemel? De jongen groeide op in Hertfordshire, de Engelse provincie in het noorden van Londen. Zeer dichtbij Leavesden Studio’s, waar later de Harry Potter films zouden worden opgenomen. Alweer zo’n toevalligheid. Misschien was Rupert gewoon voorbestemd om Ron te vertolken…

Harry Potter

Voor zijn acteercarrière van start ging, ging Rupert naar de Richard Hale basisschool in Hertford. Het was hier waar hij zijn grote interesse in acteren ontwikkelde. Rupert deed vaak mee in toneelstukken, o.a. Repelsteeltje in het sprookje van de gebroeders Grimm. Daarnaast volgde hij dramalessen. Toch heeft Rupert voor de Harry Potter films nooit op professioneel gebied geacteerd. Als grote fan van de Harry Potter boeken, las hij in 1999 een artikel over een casting voor de verfilming. Hij stuurde de casting mensen een video waarin hij rappend bekend maakte waarom hij de rol van Ron Wemel wide spelen. Dit was zeer succesvol en er werd onmiddellijk een ontmoeting georganiseerd. Niet veel later bemachtigde Rupert de rol van Ron. Op zeer jonge leeftijd kwam hij terecht in een van de hoofdrollen van het fenomeen waardoor de wereld betoverd werd. Al voor de eerste film kreeg hij zeer goede kritieken en hij bezit nu een groter fortuin dan wij allemaal samen.  Nu is hij te zien in de bekende muziekvideo van het liedje Lego House van Ed Sheeran. We zijn benieuwd naar de plannen van deze speciale en grappige acteur!

Leuke weetjes

 • Zijn volledige naam is Rupert Alexander Lloyd Grint.
 • Rupert doneert vaak grote sommen aan liefdadigheidsinstellingen zoals Teenage Cancer Trust, Comic Relief, Sense…
 • Voor Harry Potter and the Goblet of Fire vroeg de regisseur aan de belangrijkste acteurs om een essay te schrijven over hun rol. Rupert weigerde, omdat Ron dat ook gedaan zou hebben.
 • Zijn favoriete soorten eten zijn snoepjes, hamburgers, ham sandwiches en pizza Hawaï. Hij haat groenten.
 • Hij houdt van alle soorten muziek, maar zijn favoriet is toch wel klassieke rock and roll. Een van zijn favoriete bands is Artic Monkeys. Zelf kan hij een beetje gitaar en didgeridoo spelen.
 • Na het immense succes van de Harry Potter films was Rupert in staat om een van zijn grootste kinderwensen te vervullen. Hij kocht zichzelf een ijskar, volgens Emma Watson vol met de gekste smaken die je kunt bedenken.
 • Daarnaast kocht hij na de tweede Harry Potter film een huis voor zijn ouders.
 • Rupert heeft net als zijn personage Ron arachnofobie; extreme angst voor spinnen. Nog nooit heeft hij de volledige spinnenscène van the Chamber of Secrets durven kijken.
 • Altijd al is hij een grote fan geweest van Spongebob Squarepants.
 • Zijn nummer één acteur is Jim Carrey en hij is ook gek van al zijn films.

Persoonlijke quotes

“The truth is that Ron is my hero. He’s always there for his friends – sometimes belligerently, but there nevertheless. He’s also the comic relief in stressful situations; the funny guy with a great one-liner. And no matter how scared he may be, he will put aside his fears to support and protect the people he loves. To me, that represents true courage.”

“Being famous is wicked, but it’s better to be normal.”

“I was in America, someone wanted a photo with me, I put my arm around her and she told me not to touch her.”

“I do, kind of, spend a lot. And just on stupid things. Because I don’t really know what todo. What are you supposed to do? Um. It just seems like way too much. We don’t deserve it, at all, for what we do.”

“When I read the books, I imagined that the family of Ron Weasley was my family. After reading the books, I knew the Weasleys inside out.”

“I am the biggest “Harry Potter” fan, I even was before I knew there was going to be a film and I read all the books. The fourth one is amazing. It’s scary, but I like all the books. You’ve got to read them all to get the complete Harry Potter experience. In the third book, I like all the bits about Scabbers being an Animagus. And I like that Ron gets an owl.”

“I’ve never been seriously involved with anyone, I’ve certainly never been in love because I’ve always preferred to keep things casual.”

“Yeah, my parents help me keep my feet on the ground.”

Filmografie – titel, jaar, rol

Harry Potter and the Philosopher’s Stone (2001)Ron Weasley
Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)Ron Weasley
Thunderpants (2002)Alan A. Allen
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)Ron Weasley
Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)Ron Weasley
Driving Lessons (2006)Ben Marshall
Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)Ron Weasley
Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)Ron Weasley
Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1 (2010)Ron Weasley
Cherrybomb (2010)Malachy McKinney
Wild Target (2010)Tony
Come Fly With Me (2010)Zichzelf
Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 2 (2011)Ron Weasley
Into The White (2012)Gunner Robert Smith
Postman Pat: The Movie – You Know You’re The Only One (2013)Josh
The Necessary Dead of Charlie Countryman (2013) 
CBGB (2013)Cheetah Chrome

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Get to know Rupert Grint

 1. Ik vind rupert grint echt een superleuke acteur, zoals hij ron wemel neerzet doet me dat echt aan de ron in de boeken denken!!!!!!!:-):-):-)

 2. [i]Voor Harry Potter and the Goblet of Fire vroeg de regisseur aan de belangrijkste acteurs om een essay te schrijven over hun rol. Rupert weigerde, omdat Ron dat ook gedaan zou hebben.[/i]
  Ik hoorde een andere versie hiervan: Emma Watson zou een essay van 8 (?) kantjes hebben ingeleverd, Daniel Radcliffe een afgeraffeld essay van 2 kantjes en Rupert was het gewoon vergeten.

 3. Hij is ook 1 van de enigste die ik echt op het boek vind lijken , welke beeld ik er bij heb:D

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.