Geplaatst op Geef een reactie

My Blog 2

heeeeey allemaal,

 

Deze blog gaat over iets totaal anders dan de vorige twee blogs. Ik wil het deze blog houden over boeken. Boeken die je bijblijven de rest van je leven, omdat ze zo mooi, droevig, eng, spannend, romantisch, etc waren. Het beste voorbeeld van zo’n boek voor mij is Bloedgeld, van Simone van der Vlugt. Dit boek speelt zich af in de tijd van de VOC, waarin veel jongens en mannen de zee opgaan met de Oost Indische Companie.

Reinout van Veghel, die op dat moment in een rasphuis zit, krijgt deze kans aangeboden en ook al weet hij dat het leven op een schip alles behalve mooi is, pakt hij de kans toch. Hier ontmoet hij nieuwe vrienden en beleeft hij nieuwe avonturen, totdat alles misgaat.

De twee verhaallijn gaat over Lutske, een arm meisje wiens broer ook de vaart op is gegaan. Ze woont bij haar tante, maar die is oud en erg ziek. Op een gegeven moment vindt Lutske ene manier om geld te verdienen, maar dit loopt totaal verkeerd af. Als haar broer terugkomt, lijken de zaken echter weer vooruit te gaan. Maar of dit lang duurt…

Dit boek vond ik erg mooi omdat er twee levens van twee verschillende personen in beschreven worden, die uiteindelijk samenkomen tot één verhaallijn. Het boek is tot in de details uitgewerkt en tijdens het lezen heb je zoiets van: dit klopt allemaal. De woorden die Simone van der Vlugt gebruikt hebben kloppen, de beschrijvingen kloppen, de namen kloppen, de karakters van de personages kloppen.

Ik hoop dat jullie (als jullie het nog niet gelezen hebben) gaan lezen en dat jullie het leuk vonden dat ik eens een boek in het zonnetje zette in deze blog.

Liefs,

Inèz

Geef een reactie