Logo-youngadults-site

Get to know Amandla Stenberg

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Er valt niet te betwisten wie de meest schattige en hartveroverende tribuut in de vierenzeventigste editie van de Hongerspelen was. Toen Rue uit District 11 op een brute manier stierf, werd de hele zaal muisstil en emotioneel. Wie dat kan, moet wel talent hebben! Amandla Stenberg bewijst dat leeftijd geen rol speelt in de filmbusiness. Na haar schitterende optreden in The Hunger Games heeft ze zeker een plaatsje in de filmwereld veroverd. Ik ben benieuwd wat deze jonge actrice nog allemaal in petto heeft!

Amandla werd op 23 oktober 1998 geboren in Los Angeles. De veertienjarige Amandla staat bekend om haar sterkte in de showbusiness. Op amper vierjarige leeftijd begon ze als model in de Disney catalogi en begon ze met acteren voor commercials. De meest bekende zijn die voor McDonalds, Walmart en natuurlijk Build The Dream. Het laatste is een ontroerend spotje ter ere van Martin Luther King tijdens het weekend dat president Obama werd ingehuldigd in 2009. Haar volgende stap was als voice-over actrice voor zowel film als televisie en muzikant. Ze speelt viool, drum en gitaar. In 2009 speelde ze een vioolconcert in de Los Angeles Unified School District’s Honors Orchestra. Daarnaast won haar band de RockSTAR’s Battle of the Bands, wat leidde tot verschillende concerten met Amandla als drummer of gitarist in het Hard Rock Café en The House of Blues.

Maar in 2010 kreeg ze haar eerste rol te pakken, namelijk in de actiethriller Columbiana. Ze speelt de jonge Cataleya die opgroeit als een koelbloedige moordenaar nadat ze haar ouders als kind heeft zien vermoord worden. Veel van de stunts in Columbiana heeft Amandla helemaal zelf gedaan. Na het succes van haar eerste film werd ze in 2011 gecast voor A Taste of Romance. Maar de rol die haar leven heeft veranderd is die van de jonge en schattige Rue in The Hunger Games. Hoewel ze maar een kleine rol had, heeft ze zo’n indruk op me gemaakt dat ik ervan verzekerd ben dat we in de toekomst nog veel van haar zullen horen!

Betekenis van de naam Amandla

Amandla, best een excentrieke naam. Wanneer je die voor het eerst leest, denk je dat er een spelfout is gemaakt. Zelf heeft ze ook ondervonden dat mensen nogal moeite met de naam Amandla hebben. Daarom heeft ze het voor eens en altijd duidelijk gemaakt. Haar naam is A-M-A-N-D-L-A, geïnspireerd op het muziekalbum “Amandla” van Mike Davis in 1989. Het betekent kracht in het Zoeloes. Na het beluisteren van de prachtige melodieën zei Amandla’s moeder bij zichzelf: “Als ik ooit een dochter krijg, zal ik haar zo noemen!” De zin “Amandla Awathu” werd ook vaak gebruikt als slagzin in de betogingen tegen apartheid. Het betekent: Kracht voor het volk. Zo zie je maar dat namen opeens een heel andere betekenis krijgen als je ze beter bestudeert!

Leuke weetjes

  • Haar moeder is Afro-Amerikaans en haar vader is van Deense afkomst.
  • Amandla’s grootmoeder is nog veel specialer! Ze is een Eskimo uit Groenland.
  • Op 16 oktober 2011 gaf ze samen met Cicely Tyson de speech “Reflections on Women of the Civil Rights Movement” op de herdenkingsceremonie van Martin Luther King. Ze eerde de vier meisjes die in 1963 in Birmingham werden vermoord.
  • Amandla is helemaal gek van naaien.
  • Ze is benoemd tot een van de meest beloftevolle kinderactrices voor de toekomst.

Filmografie – titel, jaar, rol

Colombiana (2011)Young Cataleya
A Taste of Romance (2011)Taylor
The Hunger Games (2012)Rue

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Get to know Amandla Stenberg

  1. ik vond haar echt geweldig in de film ik werd zelf ook muisstil:-)

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.