Logo-youngadults-site

Ik + Earl + de stervende Rachel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: Ik + Earl + de stervende Rachel
Auteur: Jesse Andrews

ISBN: 9789049925055

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl

 

De zeventienjarige Greg Gaines leidt een onzichtbaar bestaan op school en dat bevalt hem prima. Hij heeft één vriend, Earl, met wie hij films maakt. Greg is de eerste om toe te geven dat de films ‘f*@$ing slecht’ zijn, maar niemand krijgt ze toch te zien.
Wanneer klasgenote Rachel leukemie blijkt te hebben, wordt Greg door zijn moeder min of meer gedwongen Rachel bij te staan in deze moeilijke tijd. Greg voelt daar helemaal niets voor, maar laat zich toch overhalen. Algauw gaat het bergafwaarts met Rachel en de kans op genezing lijkt met de dag kleiner te worden. Greg en Earl besluiten een afscheidsfilm voor haar te maken. Het wordt De Slechtst Gemaakte Film Aller Tijden, zoals Greg het zelf noemt, maar wel een van de aangrijpendste en indrukwekkendste ervaringen in het leven van de drie jongvolwassenen.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “Ik + Earl + de stervende Rachel

  1. Inderdaad, boeken van nu moeten ook eens over een ander onderwerp gaan dan vampiers, tovenaars of meisjes met kanker. Met alle respect hoor, het boek gaat ook zeker op mijn lijstje, maar schrijvers van nu moeten wel eens wat origineler doen.

  2. WAUW te droef voor mij maar mooi!

  3. Hey, alweer kanker. Als je erop let – wat ik tegenwoordig dus (on)bewust doe – kom je het in alle boeken en zo tegen. Op school verkopen we loten voor het kankerfonds, ik las onlangs Een Zomer Zonder Jou (waarbij de hoofdpersonages het ineens een zomer zonder een persoon moesten doen, omdat ze overleden was aan kanker) en Als Flamingo’s Op Het Schoolplein Staan (een boek over een meisje met kanker), laatst zag ik prompt een poster voor de film Achtste Groepers Huilen Niet, een boek dat ik las toen ik elf was. En nu weer een boek over een meisje met kanker. Hm. Ergens vind ik het altijd deprimerend, maar toch. Het is mooi om te zien hoe ze het leven ineens gaan waarderen als ze beseffen dat ze weinig tijd hebben. Klinkt cru als je erover nadenkt, niet? Ja. Dat is het ook.

  4. klinkt ook wel goed 🙂

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.