Logo-youngadults-site

Miss Curry

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Miss CurryTitel: Miss Curry
Auteur: Marc Legendre

ISBN: 9789022326855

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl

Wanneer Jul hoort dat er een kind uit Bangladesh in haar klas komt en dat de school op zoek is naar een gastgezin, stelt ze voor dat het meisje bij hen komt wonen. Haar hele familie is enthousiast. Juls moeder zamelt kleren in met de oudervereniging, de oma’s verstellen alles, de vaders voetballen voor het goede doel en Jul neemt met enkele vrienden de logeerkamer onder handen.
Want er bestaat geen twijfel over: Jannah, de kansarme sukkel uit dat derdewereldland, verdient het om in de watten te worden gelegd. Maar Jannah blijkt niet helemaal te zijn zoals men verwacht had?
Niet dat ze gekleed moest gaan in lompen of dat er vliegjes in haar ooghoeken moesten krioelen, maar dat ze een iPad heeft en een trendy truitje van Desigual draagt, is toch even slikken.
Het duurt niet lang of Jul is stikjaloers. En ze is niet de enige die problemen heeft met het kansarme meisje. Ook enkele moslima’s uit Juls klas vinden dat Jannah zich niet gedraagt zoals het hoort.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “Miss Curry

  1. De beschrijving die hier staat klopt niet! Zo heet het kansarme meisje Jahanara, en komt ze niet bij Jul in huis logeren maar bij haar overburen. Ook heeft Jul maar een oma en gaat haar vader met de toneelvereniging geld verdienen in plaats van met de voetbalclub.
    Veder is het wel een leuk boek, en raad ik het je zeker aan!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.