Logo-youngadults-site

De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

Titel: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine
Auteur: Ransom Riggs

ISBN: 9789044817171

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl

 

Een mysterieus eiland. Een verlaten weeshuis. Een vreemde verzameling bizarre foto’s. Als kind had Jacob een speciale band met zijn grootvader, die hem bizarre verhalen vertelde over zijn jeugd en die een collectie vreemde foto’s van bijzondere kinderen bezat. Na het tragische verlies van zijn grootvader reist de zestienjarige Jacob naar een afgelegen eiland in Wales, waar hij de ruïnes ontdekt van een verlaten tehuis voor kinderen. Wanneer Jacob de verlaten kamers van het tehuis verkent, blijkt dat de kinderen van het tehuis meer dan alleen bijzonder waren. Misschien waren ze wel gevaarlijk. Misschien was er een goede reden om hen geïsoleerd op het eiland te laten wonen. En misschien zijn ze nog steeds in leven…

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

7 gedachten over “De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

  1. Mijn eerste indruk is dat de boeken er geweldig mooi uit zien: een cover met foto’s die er oud uitzien en ze zijn behoorlijk zwaar ook.
    Het verhaal gaat over Jacob, die verhalen hoort van zijn opa over diens jeugd in een weeshuis, vol vreemde kinderen en monsters. Als Jacob deze verhalen niet meer gelooft, tovert zijn opa foto’s tevoorschijn van kinderen die op zijn zachts gezegd, vreemd zijn: ze zijn bijvoorbeeld ontzettend sterk en kunnen zweven of zijn onzichtbaar.
    Als zijn opa op een gegeven moment vermoord wordt en Jacob vreemde dingen gaat zien, gaat hij op zoek naar de oorsprong van de foto’s. Zijn de verhalen van opa dan toch waar? Jacob raakt verstrikt in de tijd en als dan ook nog degene die hij al zijn geheimen heeft vertelt, ook nog te vertrouwen schijnt te zijn …. Allemaal ingrediënten voor een spannende zoektocht, vol vreemde en bovennatuurlijke verschijnselen.

  2. GEWELDIG!

    Dat lijkt me voldoende voor dit boek. Mysterie alom!

  3. Wauw! Wat een spannend boek! Ja, er zitten enge elementen in, maar ook historische, psychologische, sprookjesachtige, paranormale, science-fictionachtige en avontuurlijke. Bovenal is dit boek aan te merken als zeer origineel. Wat mijn persoonlijke interesse trok bij deze titel was de uitleg die ik van iemand van uitgeverij Clavis kreeg. Hij vertelde me dat de auteur het verhaal heeft geconstrueerd aan de hand van de bijzondere verzameling ansichtkaarten, die ook in het boek zijn afgebeeld. Dat maakte me ontzettend nieuwsgierig naar wat hij van al die losse kaarten had weten te maken en welke samenhang hij daarin had ontdekt! Zeker weten, die samenhang is er. Ik hoop dat er snel een vervolg komt!

  4. Ik heb hem gekocht en ben echt ontzettend benieuwd! Het is volgens mij wel een boek wat je beter niet ’s avonds in het donker moet lezen ^^.

  5. ik ben hem aan het lezen en ik kan hem maar niet neerleggen het is super spannend:D

  6. Ik ga ‘m van de week halen lijkt me een erg leuk boek.
    De boek trailer was in ieder geval veel belovend!
    het boek zal in 2013 namelijk ook verfilmd worden.

  7. klinkt spannend..!
    maar bij verlaten weeshuizen moet ik wel altijd aan horror films! 😛

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.