Logo-youngadults-site

I am number four, een actiefilm met pit!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Drie zijn dood, hij is nummer vier. John Smit is een van de negen vluchtelingen van zijn planeet, die naar de aarde gestuurd zijn om te vluchten voor de ondergang. Later, als ze hun krachten volledig beheersen, worden ze teruggezonden om hun wereld te redden. Maar ze zijn niet veilig. De Mogradorians, de vijanden die de planeet hebben ingenomen, zijn de negen vluchtelingen op het spoor. Deze monsters vermoorden de buitenaardse kinderen in volgorde. Wanneer John verneemt dat ook Nummer Drie is afgeslacht, moet hij met zijn beschermer Henri opnieuw op de vlucht slaan, zoals hij zijn hele leven al gedaan heeft. Dan belandt hij in het stadje Ohio, waar hij niet alleen zijn bovennatuurlijke krachten ontwikkelt maar ook verliefd wordt op een mens. Maar hij is nummer vier, en de Mogradorians zijn op zoek naar hem…

Heel duidelijk vertaald naar het scherm
Ik moet wel zeggen dat ik het boek I am number four nog niet gelezen heb. Dit heb ik bewust gedaan, omdat ik de boeken altijd beter vind dan de films en ik dan ook heel kritisch word. Nu heb ik deze film bekeken zonder ook maar iets van te voren te weten en ik werd meteen meegetrokken in het verhaal. John Smit -die bovendien een ware lust voor het oog is- vertelt zijn verhaal in de ik-persoon, waardoor je direct een beetje in zijn hoofd kan meekijken.  I am number four is een uitgekiend sci-fi verhaal met veel details en een heel uitgewerkte wereld. Toch begreep ik alles en was er geen enkel moment dat ik vond dat het verhaal onduidelijk verteld werd.

Interessant verhaal
Verder vond ik het een heel interessant en goed uitgewerkt verhaal. Normaal gesproken ben ik niet zo’n grote fan van sciencefictionverhalen maar deze heeft me geen seconde laten vervelen. Er zaten heel originele elementen in. Zo verschijnt er bijvoorbeeld een soort brandmerk/teken telkens als er een van de negen vluchtelingen wordt vermoord. Of de lichtgevende spotjes die uit Johns handpalmen lijken te komen. Ook de grote vijanden, de Mogradorians, worden heel interessant overgebracht en bovendien zien ze er ook nog eens echt eng uit!

Veel actie en special effects
In I am number four barst het van de special effects! Enge monsters, superkrachten, bovennatuurlijke wapens… alles zit erin! Ook wordt I am number four op geen enkel moment saai. Zodra het even wat rustiger aan gaat en Johns leven een beetje op rolletjes loopt, wordt dat tafereel bruut verstoord. Een grote aanrader voor de actiefilmliefhebbers dus! Op sommige momenten vond ik de combinatie van special effects en actie wel een beetje overdreven, waardoor de scènes lachwekkend werden. Ook liet het romantische tintje een beetje te wensen over.

Ik ben heel blij dat ik eens de tijd genomen heb om I am number four te bekijken. Naast de hunk Alex Pettyfer is het ook een goede actiefilm met een interessant verhaal, hoewel de film soms een beetje voorspelbaar wordt. Gelukkig wordt dat goedgemaakt door de spanning, die de filmmakers goed weten vast te houden. Ik kijk in ieder geval uit naar het vervolg op deze coole sci-fi film.

Hebben jullie de film al gezien? Zo ja, wat vonden jullie ervan?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

1 gedachte over “I am number four, een actiefilm met pit!

  1. Ik vond de film wel heel leuk, ook mooie actiescenes…. maar het boek vond ik beter. Ik had het gevoel dat in de film alles veel te snel ging.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.