Logo-youngadults-site

Get to know Jennifer Lawrence

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Het is bijna zover! De release van The Hunger Games komt steeds dichterbij! Om jullie in de stemming te brengen, kun je vanaf deze week meer te weten komen over de acteurs. We beginnen natuurlijk met leading lady Jennifer Lawrence, die Katniss Everdeen vertolkt.

The Hunger Games

In de trailers hebben we een glimpje kunnen opvangen van haar geweldige acteerprestatie. Maar op eenentwintigjarige leeftijd heeft ze al veel meer voor elkaar gebracht. Ze heeft al naast supersterren Jodie Foster en Mel Gibson gestaan in The Beaver. Daarnaast was Jennifer te zien als de blauwe mutant Mystique in X-Men: First Class. En ze heeft zelfs een Oscar nominatie op haar naam staan voor haar rol in Winter’s Bone.

Wie is Jennifer Lawrence?

Jennifer werd op 15 augustus 1990 geboren in Louisville, Kentucky, USA, waar ze ook opgroeide. Ze is de dochter van Karen Lawrence , die kinderkampen organiseert en van Gary Lawrence, die zijn eigen bouwfirma heeft: Lawrence & Associates. Ze heeft ook twee oudere broers, Ben en Blaine. Op de middelbare school was ze een echte tomboy; ze speelde basketbal, hockey en softball in jongensploegen.

Het vinden van een agent voor Lawrence

Op veertienjarige leeftijd wist ze wat haar passie was: acteren. Ze overtuigde haar ouders om met haar naar New York te gaan om een agent te vinden. Dat zorgde voor heel wat problemen thuis. Haar ouders deden er alles aan om haar in Louisville te houden, maar Jennifer hield voet bij stuk.

Ze reisde met haar moeder naar New York en daar werd ze gespot door een H&M fotograaf die haar uitnodigde om auditie te doen in een studio. Toen waren alle talentagenten diep onder de indruk en zo hakte Jennifer de knoop door om met haar moeder de zomer in Manhattan door te brengen.

Acteercarrière

En maar gelukkig ook! Ze werd gecast voor verschillende Tv-spotjes zoals in MTV’s  My Super Sweet 16. Al snel moest ze voor haar carrière met haar familie naar Los Angeles verhuizen. Daar kreeg ze rollen te pakken in de TBS serie The Bill Engvall Show, maar ook in films als Poker House en The Burning Plain. Ondertussen heeft Jennifer al bewezen dat ze heel wat in haar mars heeft, en we zullen haar binnenkort allemaal kunnen bewonderen in The Hunger Games!

Leuke weetjes

 • Haar volledige naam is Jennifer Shrader Lawrence.
 • Ze is het enige meisje dat in de laatste vijftig jaar geboren is in de Lawrence familie.
 • Voor haar rol in Winter’s Bone moest ze naar Kentucky gaan om te leren houthakken, omgaan met geweren en eekhoorns villen.
 • Ze maakte haar middelbare school twee jaar eerder af voor haar acteercarrière.
 • In X-Men: First Class speelt ze de blauwhuidige mutant Mystique. Het aanbrengen van al de make-up duurde acht uur, diezelfde make-up van haar lijf wassen nog een mooie drie uur.
 • Jennifers andere passie is gitaarspelen.
 • Ze was de op een na jongste nominee ooit voor een Oscar.

Persoonlijke quotes

“There are actresses who build themselves, and then there are actresses who are built by others. I want to build myself.”
“I’m excited to be seen as sexy, but not slutty.”
“Yesterday I had to do an interview. I was in a horrible mood, Icouldn’t think of basic words. I could see my publicist in the background, mouthing things to say. They want you to be likable all the time, and I’m just not.”
“Where are the Robert Redfords and Paul Newmans of my age group? I love James Franco, but where’s the next James Franco? Where are the hunks who can act?”
I don’t really diet or anything. I’m miserable when I’m dieting and I like the way I look. I’m really sick of all these actresses looking like birds… I’d rather look a little chubby on camera and look like a person in real life, than look great on screen and look like a scarecrow in real life.

Filmografie – titel, jaarrol
Company Town (2006)Caitlin
Monk (2006)Mascot
Cold Case (2007)Abby Bradford
The Donald Gray Show (2007)Frantic girl
Medium (2007-2008)Claire Chase/Young Allison
The Bill Engvall Show (2007-2009)Lauren Pearson
Garden Party (2008)Tiff
The Poker House (2008)Agnes
The Burning Plain (2008)Mariana
Devil You Know (2009)Young Zoe
Winter’s Bone (2010)Ree Dolly
The Beaver (2011)Norah
Like Crazy (2011)Sam
X-Men: First Class (2011)Raven Darkholme / Mystique
The Hunger Games (2012)Katniss Everdeen
House at the End of the Street (2012)Elissa
The Silver Linings Playbook (2012)Tiffany
Catching Fire (2013)Katniss Everdeen

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Amélie

Amélie

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Get to know Jennifer Lawrence

 1. me too maar helaas heb ik de film nog niet gezien.
  Als blauwe gnoom-achtig-iets is ze onzettend eng!!

 2. I LOOOVE HER!!!!!!!!!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.