Logo-youngadults-site

Stephenie Meyer over haar lopende projecten

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

stephenie meyerStephenie Meyer heeft het een en ander laten weten of haar lopende projecten. Op dit moment zijn het er drie: Breaking Dawn 2, The Host en Austenland.

Over Breaking Dawn 2
Op dit moment wordt Breaking Dawn 2 geredigeerd en worden er special effects toegevoegd, waarbij ze effecten toevoegen die ze nog nooit hebben gedaan. Meyer heeft een paar scènes gezien en vindt alles geweldig. ‘Bill Condon heeft zo’n gave,’ zegt ze. ‘Ik was daar, zag hoe alles gefilmd werd, en toch ben ik altijd verrast over zijn acteerprestaties en wat hij van alles maakt […] Ik kijk uit naar de Breaking Dawn 1 DVD die binnenkort uitkomt. Ik heb geen idee wat er allemaal op staat, en ik houd mij vingers gekruist voor enkele van mijn favoriete scènes die niet in de film te zien waren. […] Het voelt raar om te denken dat alles op zijn eind loopt. Gelukkig op sommige momenten, deprimeren op andere.’ Maar Stephenie Meyer hoopt dat met de verfilming van The Host zij weer enkele mensen zal zien die mee hebben gewerkt aan de Twilight Saga.

Over The Host
The Host is afgelopen maandag (13 februari) begonnen met filmen en Meyer is opgetogen. ‘Het is een soort van droom om de bedenker en regisseur van mijn favoriete sci-fi film (Gattaca) aan deze film te zien werken. Het script dat hij heeft geschreven is geweldig, en ik vind zijn visie erg mooi, en ik vind het leuk om met hem te werken. Ook de cast is goed gekozen. Veel talent! We zijn gezegend/gelukkig/gekust door het lot tijdens het hele castingproces. Wanda/Melanie is een erg gecompliceerde rol, en voor een lange tijd was het een van onze grootste zorgen om een actrice te vinden die deze twee verschillende persoonlijkheden tot leven kon brengen. En toen kwam Saoirse Ronan langs, en we stopten met ons zorgen te maken.’ Meyer raadt aan haar acteerprestaties in Hanna of in elke andere film te bekijken, want zij vindt Saoirse een geweldige actrice. Meyer kan niet wachten om de rest van de cast in actie te zien.

Over Austenland
Heb je ooit een boek gelezen en bij jezelf bedacht: ‘Dit zou een geweldig film kunnen worden! Ik zou graag een film van dit verhaal willen zien?’

‘Dat is precies hoe Austenland de film voor mij begon.  Mijn goede vriendin Shannon stuurde mij haar eerste boek en ik vond het geweldig. Het was grappig en romantisch en ik kon het allemaal helder voor me zien. Wat een geweldige film kon dit worden. Shannon en ik spraken elkaar over hoeveel plezier het zou worden als we samen een videocamera mee naar Engeland namen en het zelf gingen filmen, waarschijnlijk handpoppen als acteurs gebruiken. Iets wat we over tien jaar zouden doen. Maar toen belde Jerusha Hess Shannon om te praten over een haar boeken en deze naar film te vertalen, en van het een kwam het ander. En dus, zoals enkele van jullie al weten, heb ik de laatste maanden gewerkt aan Austenland. Het is me toch wat om zo betrokken te zijn bij het maken van een film – van het idee tot het filmen en redigeren ervan, en het is een goed leerproces, met nog meer te leren nu wel in de post-productie zitten. Werken met een schrijver, in plaats van de schrijver zijn, was een leuke verandering. Het hielp overigens wel dat de schrijver in kwestie mijn beste vriendin is.

Over het teruggaan naar het schrijven
De drukte zal niet snel overgaan met deze drie lopende projecten. Maar ik hoop toch wat te kunnen schrijven, maar schrijven op de set is er voor mij het afgelopen niet echt van gekomen. Ik kijk uit naar Mei, als ik officieel weer thuis zit achter mijn computer, waar ik het liefste ben.

Steph.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “Stephenie Meyer over haar lopende projecten

 1. Ja maar ze gaat dus wel weer beginnen!
  Ik heb daar enorm veel zin in! Een nieuw boek van haar lezen heerlijk!!!!

 2. Ja jammer, ik wilde ook meer boeken.
  Eigenlijk heeft ze pas 2 verschillende verhalen geschreven ..

 3. Het gaat dus duidelijk nog heel lang duren voor er weer eens een nieuw boek van haar uitkomt 🙁

 4. Stephenie Meyer is echt geweldig!!
  Ik kan echt niet wachten om BD part 2 te zien!
  Ben ook erg benieuwd naar The Host!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.