Logo-youngadults-site

Intrigerende personages om van te houden

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
verwelken

verwelkenVerwelken gaat over de 16-jarige Rhine die op een dag wordt ontvoerd en naast een aantal andere meisjes in een vrachtwagen wordt geplaatst door een paar Verzamelaars. Ze wordt uitgehuwelijkt aan een man, samen met twee andere meisjes, en gaat met hem mee om op zijn landschap te wonen.  De wereld waarin Rhine terechtkomt is die van rijkdom en welvaart, en ze zou blij moeten zijn dat ze in zulke goede omstandigheden terechtkomt als je nagaat in wat voor wereld ze leven. Maar Rhine wil haar vrijheid terug…

Voorstelling
Verwelken is een dystopische roman die naar mijn mening een wereld schept die niet helemaal duidelijk op mij overkomt. Er worden geen specifieke details en goede argumenten gegeven aan het ontstaan van deze gemeenschap. Zo bestaat alleen Amerika nog en is de rest van de wereld verwoest en heeft een middel tegen kanker de eerste generatie gezond gemaakt, maar de volgende generaties en hun kinderen sterven aan een virus wanneer ze vijfentwintig (mannen) en twintig (vrouwen) zijn. Hoewel deze twee aspecten nogal ongeloofwaardig klinken en ik mijn vragen zet bij het hoe en waarom, kon ik me wel goed de wereld van Rhine op het landschap voorstellen. Ze is een gevangene en woont daar samen met haar zustervrouwen waar ze vrij mag rondlopen, en van wie verwacht wordt dat ze de Huisheer kinderen schenkt.

Personages
Rhine heeft een sterk karakter. Ze accepteert haar situatie als bruid van de Huisheer niet en wil ontsnappen. Maar tegelijkertijd krijgt ze een zekere affectie voor hem. De relaties in Verwelken zijn ook goed beschreven en groeien op een normale manier naar echte vriendschap of afkeer. Alles is subtiel en gaat geleidelijk. Dat vond ik absoluut heel mooi om te lezen. Hierdoor vond ik de gebreken in de uitwerking van de dystopische wereld ook niet zo erg.

Schrijfstijl
Lauren DeStefano heeft een prachtige schrijfstijl die je het verhaal inzuigt en niet meer loslaat. Haar personages komen door haar levendige beschrijvingen echt tot leven. Elk personage heeft zijn eigen visie op de wereld en zijn eigen beweegredenen en zijn allemaal verschillend. Erg knap gedaan!

Hoewel ik vind dat er beter had nagedacht kunnen worden over de uitwerking van de dystopsische wereld, is het absoluut een spannend en mooi verhaal dat je meeneemt naar een ‘defecte’ wereld waar je de sterke Rhine leert kennen, een personage om van te houden. Ik geef het verhaal daarom vier sterren.

Heb jij The Chemical Garden – Verwelken van Lauren DeStefano al gelezen? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!


Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “Intrigerende personages om van te houden

 1. is echt een geweldig boek. is nu al een tijdje geleden dat ik hem gelezen heb, maar als je dan nu weer zoiets leest herinner je je gelijk allerlei dingen en wil ik hem nu zo weer lezen. op de vragen waarvan de antwoorden nog niet bekend zijn komen vast in de andere delen antwoorden, dus ik heb er alle vertrouwen in.
  ik geef hem eigenlijk wel 5 sterren 😉

 2. Ik vind dat het niet zo erg is dat de wereld nog niet helemaal duidelijk is, want er komen na dit boek nog twee delen. Misschien dat het in de volgende delen wel duidelijk word hoe de wereld in het boek in elkaar ziet. Dus ik heb me er niet aangestoord, al geef ik je wel gelijk!
  Ik vond het boek verder echt geweldig! Een van mijn favoriete boeken die ik vorig jaar heb gelezen. Ik ben echt zo erg benieuwd naar de volgende twee delen, kan haast niet wachten!

 3. super mooi boek, ik kijk uit naar het vervolg!!
  ***** (5) 🙂

 4. Ik heb het boek gelezen en vond het geweldig!
  Het is zo mooi geschreven en de karakters van de personages zijn geweldig!!
  5******:-*

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.