Logo-youngadults-site

Ik ben iemand/niemand

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

ik_ben_iemand_niemandTitel: Ik ben iemand/niemand
Auteurs: Guy Didelez & Lieven de Pril

ISBN: 9789022326954

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl

 

Armoede zit in Vlaanderen vaak verborgen achter anonieme gevels. Toch is het een harde realiteit voor een op tien gezinnen. Ik ben iemand/niemand vertelt het unieke en waargebeurde verhaal van Emilie en haar gezin. Zij laat alles, van bij haar geboorte tot vandaag, nu ze eenendertig is, neerschrijven in een roman over haar leven. Ze heeft het over haar turbulente schoolcarriere, haar wilde uitgaansperiode en over haar liefdes. Maar vooral over een leven in armoede in onze welvaartsmaatschappij.

Net als Emilie leven heel veel Vlamingen in generatiearmoerde. Allemaal mensen bij wie armoede ‘in de familie’ zit. Anderen, zoals Nico, kwamen door omstandigheden in de armoede terecht. Ook voor hen is dit boek zeer herkenbaar. Een op zeven Belgen leeft in armoede. Dit is een roman, maar niets werd toegevoegd. De realiteit overtreft vaak de fantasie. 

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.