Logo-youngadults-site

Get to know Alex Pettyfer

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Alex-pettyfer

Een van de hotste acteurs op dit moment is Alex Pettyfer. En terecht want wat een geweldig lichaam heeft hij! Maar naast zijn goede looks is hij ook een rijzende ster in Hollywood die veel rollen krijgt aangeboden. Zo kreeg hij in 2006 de hoofdrol aangeboden in de film Eragon, naar het gelijknamige boek van Christopher Paolini. Hij wees de rol af vanwege zijn vliegangst.

In 2011 was hij in gesprek met de producers van The Hunger Games (van Suzanne Collins) voor de rol van Peeta Mellark, deze rol ging uiteindelijk naar Josh Hutcherson. Voor de rol van Jace Wayland in Mortal Instruments zou hij ook in aanmerking zijn gekomen, maar ook hier ging de rol naar iemand anders. Jamie Campbell Bower, bekend van de tv-serie Camelot, zal de rol van Jace spelen. Maar niet getreurd, want Alex is al te zien in drie young adult boekverfilmingen, namelijk in Alex Rider: Stormbreaker, Beastly en I am Number Four.

Alex is op 10 april 1990 in Stevenage, Hertfordshire (Engeland) geboren en opgegroeid in Windsor. Zijn moeder is een interieur designer, zijn vader, Richard Pettyfer, is ook een acteur. Zijn ouders zijn gescheiden en Alex heeft nog een halfbroertje, genaamd James. Op 7-jarige leeftijd begon Alex met zijn modellen carriere voor Gap’s kinderlijn. Hij verscheen ook in tv commercials van andere merken. Toen hij ouder was, was hij model voor Burberry om daarmee zijn reisavonturen te bekostigen. Alex heeft op verschillende privé scholen gezeten, waar hij deelnam aan toneelstukken. Op zijn dertiende deed hij auditie en kreeg een rol in de tv film Tom Brown’s Schooldays (2005). Op zijn vijftiende werd hij gecast voor de rol van Alex Rider in de film: Alex Rider: Stormbreaker (2006). Dit was zijn doorbraak en hij werd voor deze rol genomineerd voor een ‘Young Artist Award’ en een ‘Empire Award’.

Leuke weetjes

  • Zijn volledige naam is Alex Richard Pettyfer.
  • Hij is 1.80 lang.
  • Op zijn zestiende was hij klaar met school.
  • Hij speelde Willy Wonka in een toneelstuk van Charlie and the Chocolate Factory op school.
  • Anthory Horowitz, de auteur van Stormbreaker, koos Alex uit honderden andere acteurs voor de rol van Alex Rider na het zien van zijn indrukwekkende optreden in Tom Brown’s Schooldays. 
  • Hij heeft zeven tattoes (die bekend zijn): een Keltisch kruis op zijn borst, Arabische tekens aan de binnenkant van zijn rechter arm, de woorden “What Goes Around Comes Around” op zijn rechter schouder, de initialen ER binnen twee hartjes die met elkaar zijn verbonden op zijn rechter pols, Kanji tekens op zijn middel, het woord ‘emma’ (de naam van zijn ex-vriendin Emma Roberts) op zijn ringvinger en ‘Little Lamb’ (een verwijzing naar zijn ex-vriendin Dianna Agron) aan de buitenkant van zijn linker arm.
  • Zijn relatie met I am Number Four medespeler Dianna Agron (bekend van Glee) beëindigde hij nadat de film was uitgekomen (februari 2011). 
  • Hij is supporter van Arsenal, een Engels voetbalteam.
  • Zijn hobbies zijn skieen, dansen en hockeyen.

Persoonlijke quotes

“I think you have to be very secure as an actor to escape yourself – to revisit someone’s past, whether you’re portraying another person or creating someone, and then to come back to who you are and not bring those emotions with you.”

“Parties don’t thrill me. I like sitting at home with a tub of Chunky Monkey ice cream watching Big Brother or Friends.”

“I want to have lots of bodyguards around me and be surrounded by beautiful women while watching my brother play at Wimbledon.”

“(2011) Being an actor in L.A. is like being in prison: you go, you serve your time, you try to replicate Johnny Depp’s career-and then you move to Paris.”

“(2011) L.A. is growing on me a little bit, but it’s still a shit-hole. I think it’s this insidious pool where nearly everyone lives in fear. Geographically it’s fantastic: in a half hour, you can be on the beach in one direction, go snowboarding in another, or go out into the desert. But socially it’s disgusting. I wish they’d just run all the cunts out.”

“(2011) You hear a lot of people say they want to make art in this industry, but so few people actually fucking do it. I was disillusioned by [Hollywood] at the time, but now I’ve come to accept that’s just the way things are: it’s called show business, not show art.”

“(2011) I don’t go out, I don’t drink, and I don’t do drugs.”

“(2011) I think my Wikipedia (page) is full of bullshit because I actually don’t have anything cool or interesting to be said about me. I’ve heard I’m called a bad boy, or difficult-maybe that’s because I don’t take any bullshit.”

Filmografie – Titel, jaar, rol

In Time (2011) – Fortis

Beastly (2011) – Kyle

I am Number Four (2011) – John Smith

Tormented (2009) – Bradley 

Wild Child (2008) – Freddie

Stormbreaker (2006) – Alex Rider

Tom Brown’s Schooldays (2005) – Tom Brown

Wat vinden jullie van deze hunk? Hebben jullie hem in Beastly of I Am Number Four gezien? Ik heb beide films gezien en ik denk dat ik hem in Beastly beter vond spelen, maar misschien dat dit ook kwam door de indrukwekkende rol die hij speelde. Ik vond deze film ook erg leuk om te zien.

FUN FACTS

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.