Logo-youngadults-site

Nu in de bios: The Help

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Deze boekverfilming, naar het gelijknamige boek van Kathryn Stockett, is een film die je absoluut niet mag missen! Skeeter (Emma Stone) besluit in de jaren ’60 een groep zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven hebben gewijd aan het helpen van families uit het zuiden en brengt daarmee de stad Mississippi in rep en roer.

Het verhaal van ‘The Help’

The Help speelt zich af in de jaren ‘60 in de stad Mississippi. In de film schittert Emma Stone (bekend van de film Zombieland). Ze speelt de rol van Skeeter, een meisje uit het zuiden

 van het land die midden in de maatschappij staat. Ze is net klaar met studeren en heeft besloten om schrijfster te worden. Ze zet het leven van haar vrienden en de stad Mississippi op zijn kop wanneer ze besluit een groep zwarte vrouwen te interviewen die hun hele leven hebben gewijd aan het helpen van families uit het zuiden.

Viola Davis, die eerder genomineerd is geweest voor een Academy Award (Eat Pray Love), schittert in de rol van Aibileen. Aibileen is de schoonmaakster van de beste vriendin van Skeeter. Zij is de eerste die bereid is om met Skeeter te praten. De vrienden van Skeeter en de rest van de zwarte gemeenschap voelen zich ontzet en kunnen dit niet begrijpen. Skeeter en Aibileen zetten hun samenwerking voort, ongeacht het risico dat Skeeter de levenslange vriendschappen die ze heeft opgebouwd kwijtraakt. Steeds meer zwarte vrouwen zijn bereid naar voren te stappen met hun verhaal, en wat blijkt, ze hebben heel veel te vertellen. Ondertussen worden uitzonderlijke en echte vriendschappen gesloten, maar niet voordat de rest van de stad heeft laten weten hoe over al deze nieuwe ontwikkelingen gedacht wordt.

Ga jij deze film in de bioscoop bekijken? Heb je het boek gelezen? Deel hieronder je mening met anderen en laat weten wat je van de filmtrailer vindt!

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

4 gedachten over “Nu in de bios: The Help

  1. Ik heb net the help gekeken, een hele mooie film:-)
    Vooral de scheiding van rassen is hier heel mooi ingebracht
    en dan te bedenken dat er nog steeds mensen zijn die er zo over denken

  2. Die moet ik ook nog zien!
    Lijkt me een mooie film 🙂

  3. Ik ben donderdagavond naar deze film geweest. Ik vond het wel een mooie film en leuk dat het zo in die oude tijd is!

  4. Hiervan heb ik de trailer al gezien toen ik in de Rotterdamse Pathé naar Breaking Dawn part I ging! Leek me een heel mooie film!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.