Logo-youngadults-site

Aardig boek met misleidende titel

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
webcamgirls

webcamgirlsWebcam Girls is een YA thriller van het echtpaar Theo en Marianne Hoogstraaten. Naast jeugdliteratuur schrijven ze ook nog literaire thrillers voor volwassenen. Ik heb één keer eerder een boek van dit schrijversduo gelezen, Loverboy. Het is al heel wat jaartjes geleden dat ik dat boek gelezen heb en ik kwam er ook eigenlijk pas achter toen ik op de site van Theo en Marianne ging kijken dat een personage uit het boek Loverboy terug komt in Webcam Girls. Toch wel een leuk feitje om te weten vind ik.

Het verhaal
Een groepje vrienden houdt een zuipwedstrijd in hun drinkkeet. De wedstrijd wordt gehouden tussen de jongens: Ronaldo, Mike en Carlo en de meisjes: Cindy, June en Linda. Nadat de jongens verliezen laten ze de meiden achter in de keet. Cindy is helemaal van de wereld dus June en Linda besluiten om weg te gaan en Cindy in de keet haar roes uit te laten slapen. Een paar uur later krijgen ze verschrikkelijk nieuws, hun keet is afgebrand. Betekend dit dat Cindy dood is?

Onnozel
Ik heb bijna altijd met Young Adults dat ik me op een bepaalde manier wel kan identificeren met een van de hoofdpersonen. Maar dat had ik bij dit boek helemaal niet. Ik voelde me eerlijk gezegd een beetje te oud om het boek te lezen. De drie meisjes komen op mij vaak wat oppervlakkig en onnozel over en Joke, de agente die de zaak onderzoekt vind ik ook nogal simpel overkomen. En ik vond het ook een beetje toevallig dat zowel Ronaldo als een van Joke’s partners bij de politie allebei op haar ex-vriend lijken.

Aardige thriller
Toch vond ik het nog best een aardig boek. Er zat genoeg spanning in en je wordt ook een aantal keer op het verkeerde been gezet. Romeo the Great, met wie Cindy, June en Linda hebben gechat en zelfs hun kleding voor hebben uit getrokken voor de webcam, is een goede verdachte in de zaak. Maar dan is er ook nog het bijkomstige feit dat Cindy niet echt een onschuldig meisje was en soms ook weleens drugs gebruikte. Dan zijn er nog de buurtbewoners die het maar niks vinden dat er een drinkkeet in hun buurt staat waarin luidruchtige tieners ieder weekend aan het zuipen zijn. Zoveel verdachten maar wie is de dader?

Omdat ik mezelf iets te oud voelde voor dit boek raad ik het boek aan voor mensen tot achttien jaar. Je leest het boek snel weg en het is best een leuk boek om op een regenachtige middag mee weg te kruipen op de bank. Ik geef het boek drie sterren!

Zijn er hier nog mensen die Webcam Girls gelezen hebben? En wat vonden jullie ervan?

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Jenny Buijs

Jenny Buijs

Gerelateerde artikelen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

2 gedachten over “Aardig boek met misleidende titel

  1. Ja ik lees ook voornamelijk boeken van buitenlandse schrijfsters. Maar deze wilde ik ook weleens proberen!

  2. klinkt wel voor jonge meisjes. Maar nogmaals, ik heb het niet zo op nederlandse boeken, ik houd veel meer van de stijl van vertaalde boeken, maar das mijn smaak.

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.