De boekenkast van Janine

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

boekenkast_janine1We hebben er weer een boekenkast bij. Deze keer is de boekenkast van Janine. Ze houdt houdt erg van young adults, maar leest eigenlijk ook andere boeken, zoals de chicklits van Jill Mansell. Haar boekenkast ziet er trouwens netjes en overzichtelijk uit. Lees hieronder de vragen die Janine heeft beantwoord. 

Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Gevarieerd, er staan ook nog boeken in die ik heb gekregen van mijn ouders toen ik op de middelbare school zat. Maar verder zijn het nu over het algemeen meer Young Adult boeken.

Welk genre lees jij het allerliefst?
Young adult vind ik erg mooi. Maar ook andere boeken lees ik wel.

Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per week en per jaar?
Het is verschillend hoeveel boeken ik lees, ik kan de ene week zo 5 boeken lezen en daarna weer een poosje geen. Ik kan ook niet zeggen hoeveel boeken ik dit jaar al heb gelezen, sommige boeken lees ik ook meerdere malen…

Wat is je favoriete boek?
Ik kan er niet maar één kiezen. Er zijn zoveel goede boeken.

Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
Dat zal toch Morgenrood van Stephanie Meyer zijn. 

Welk boek is een echte miskoop geweest?
Voor mij is dat Chanel Chic geweest, ik had er veel positieve verhalen over gehoord dus heb ik die gekocht. Maar toen ik bij pagina 80 was heb ik hem weggelegd, het verhaal kon me niet vasthouden.

boekenkast_janineWelk boek (of welke serie) is een absolute aanrader?
Ik weet niet of ik een serie of boek kan noemen. Voor mij zijn echte aanraders de Twilight-serie, Fallen-serie en alle boeken van Jill Mansell.

Welk boek is je het meest bijgebleven?
Dat zijn er ook meerdere, maar als ik dan een boek moet kiezen: Kluun, komt een vrouw bij de dokter. Als ik aan het lezen ben zit ik altijd helemaal in het boek, dit verhaal raakte me zo dat de tranen over mijn wangen heen liepen onder het lezen.

Lees jij liever een serie of een boek dat op zichzelf staat?
Dat maakt mij niet zoveel uit, als het boek maar een goed verhaal heeft.

Welk boek (of welke serie) moet zeker verfilmd worden?
De Fallen-serie van Lauren Kate.

Koop jij je boeken of leen jij het van de bibliotheek?
Ik koop al mijn boeken, ik vind het fijn om boeken vaker te kunnen lezen. En een volle boekenkast vind ik ook erg mooi.

Hoeveel geld geef jij uit aan boeken per jaar?
Dat verschilt enorm, ik denk dat ik elk jaar ongeveer tien tot vijftien boeken haal. De prijzen verschillen van €10,- tot €20,-.

Als jij zelf een boek mocht schrijven, waar zou dat dan over gaan?
Ik heb geen idee, de verhalen van Jane Austen vind ik erg mooi maar komen niet zoveel voor. Misschien dat ik dan voor zoiets zou kiezen.

Je kunt Janine vinden onder haar gebruikersnaam Sjenien88. Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

5 gedachten over “De boekenkast van Janine

  1. Als ik die foto’s zo zie kan ik niet wachten tot ik al mijn boeken weer in de kast kan zetten…
    Meer kasten en meer boeken 😀

  2. hahaha heel erg herkenbaar!! Mijn ouders proberen mij over te halen alleen nog maar boeken te kopen die ik al heb gelezen (in de bieb ofzo), zodat ik minder ga uitgeven…

    @Sylke, bestel jij gewoon via bol.com of amazon of via een andere site?

  3. Dat ken ik wel, Kelsy. Ik heb mijn kastje hooguit 4 maanden terug opnieuw ingericht, en ik heb nu al een stapel van 9 boeken (yup, ik heb ze nog maar eens nageteld) OP mijn kast liggen, omdat ik het opnieuw moet sorteren enzo, hoewel ik het dan denk op kleur ga doen. Ik wacht er nog wel even mee, aangezien ik vanavond of morgen weer een boel nieuwe Engelse boeken ga bestellen 😀

  4. Klopt, ik ook!! Maar het probleem is dat ik echt een superklein kastje heb en er steeds boeken moet uithalen omdat hij te vol zit en bijna van de muur valt. 😛 Ik ben eigenlijk dit jaar pas begonnen met allerlei boeken kopen, maar ik denk dat ik er zeker al honderden euro’s doorheen heb gedraaid 😛 Best wel erg eigenlijk.

  5. Leuke boekenkast, Ik vind een volle boekenkast ook erg mooi.. ben ik ook naartoe aan het werken

Geef een antwoord

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.