Logo-youngadults-site

Unlimited

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

!! Je bent op een archiefpagina terechtgekomen. Als je op zoek bent naar young adult titels, kun je het beste in de navigatie klikken op ‘Boeken’ of via onderstaande knop !!

chronisch_boek_zonder_beperkingenTitel: Unlimited – Chronisch boek zonder beperkingen
Auteur: Anne Mreijen & Marco Pauw

ISBN: 9789048808717

Bestel bij bol.com
Bestel bij Cosmox.nl
(geen verzendkosten)

 

Anne Mreijen (20 jaar) kreeg tijdens haar geboorte een hersenbloeding, waardoor ze een constante drain nodig heeft die het overtollige vocht uit haar hersenen laat lopen.

Haar dagelijkse leven is beperkt. Haar schoolwerk en sociale activiteiten onderhoudt ze voornamelijk vanuit bed en huis. In 2010 benoemde de Bart de Graaff-foundation haar tot Bikkel 2010 nadat ze openhartig over haar leven had verteld in het zeer populaire bnn-programma Je zal het maar hebben. Ze ontving hierbij een klein startkapitaal om een life style-magazine te maken over en voor jongvolwassenen met een chronische ziekte: Unlimited Magazine. Ze zijn positief, sterk, ambitieus, bijdehand, en vooral bezig met wat ze wél kunnen. Tien jongens en meisjes met een chronische ziekte vertellen in Unlimited over hun leven vol beperkingen, maar vooral over de grote drang naar een leven zonder medelijden.

Maar hoe kun je fatsoenlijk daten terwijl je in een rolstoel zit, of shoppen terwijl je maar één been hebt om in die enorm coole spijkerbroek te steken? Wat doe je de hele dag wanneer je niet langer dan zestig seconden rechtop kunt staan of zitten, omdat de druk op je hoofd anders te groot wordt? Ze doorbreken taboes, verleggen grenzen en praten zonder blad voor de mond over uitgaan, seks, school, relaties en bijbaantjes, maar ook over het verdriet en de onmacht omdat ze nooit een normaal leven zullen leiden.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

3 gedachten over “Unlimited

  1. Wauw klinkt echt heel indrukwekkend. Ik denk dat je bij dit boek konstant kippevel.

  2. ik ben het met je eens, maar dit is geen boek wat ik zou lezen…

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.