Logo-youngadults-site

De boekenkast van… Myrthe

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest

photo_2-1

De tweede boekenkast waar wij een kijkje mogen nemen is van Myrthe. Myrthe komt dagelijks in aanraking met boeken. Ze werkt als acquirerend redacteur bij Blossom Books, waar ze verantwoordelijk is voor nieuwe titels. Ze heeft ontzettend veel plezier in haar werk en vindt het dan ook een echte droombaan. Je zou denken dat er alleen maar young adults in haar boekenkast staan, maar ze heeft van alles en nog wat. Neem snel een kijkje!

photo_1-2Hoe zou jij de inhoud van je boekenkast omschrijven?
Te vol, heel divers en een tikkeltje dwangmatig ingericht 🙂 Er staat van alles en nog wat… Heel veel kinderboeken, chicklit, ‘volwassen’ literatuur, kunstboeken, boeken over de Nederlandse taal… Vroeger had ik alles per genre gelabeld (schaam) op de plank staan. Totdat ik laatst bedacht dat het er zo rommelig uit zag en het allemaal op kleur had gezet. Mijn visite moet altijd keihard lachen!

Welk genre lees jij het allerliefst?
Young Adult! En dan met name de Young Adults met een vreemd tintje, zoals dystopische romans, fantasy chicks en dark romances.

 

Hoeveel boeken lees jij gemiddeld per maand?
Pfoe, ik moet eerlijk bekennen dat ik vroeger meer las dan nu. Nu lees ik voor mijn werk ongeveer 2 à 3 boeken per maand (op de redactie of thuis) maar daarnaast kom ik bijna niet meer aan lezen toe. En ik ben natuurlijk al de hele dag met boeken bezig, dus soms als ik thuiskom, dan wil ik wel eens wat anders doen… Zonde he?

Wat is je favoriete boek?photo_4-2
Hmmm, moeilijk! Ik moet zeggen dat ik heel erg onder de indruk ben geraakt van Lolita van Vladimir Nabokov die ik moest lezen voor mijn masteropleiding. Het is geschreven vanuit het perspectief van een pedofiel die een meisje misbruikt. Het heeft overal ter wereld voor heel veel ophef gezorgd maar ik vond het schitterend. Heel literair, soms een beetje sloom maar ZO mooi en goed geschreven. Je moet maar eens nagaan hoe goed een auteur moet kunnen schrijven, wil hij ervoor kunnen zorgen dat je je  kan inleven in en kan meeleven met een pedofiel. (Ok, dit klinkt vast twisted maar als je het hebt gelezen, snap je wat ik bedoel!)

Welk boek wil jij nog heel graag lezen?
Ok, ik weet dat ik me ervoor moet schamen maar ik heb The Hunger games nog steeds niet gelezen en ze staan al zo lang bovenaan mijn lijstje…

photo_3-2Welk boek heb jij het vaakst herlezen?
De laatste tijd herlees ik niet zo veel omdat ik voor mijn werk steeds de nieuwste boeken moet lezen. Maar vroeger was dat denk ik De Amulet van Simone van der Vlucht. Dat was toen mijn all time favorite en heb die heel vaak herlezen!

Welk boek is een echte miskoop geweest?
Hoe kan een boek nou een miskoop zijn?!

Welk boek (of welke serie) is een absolute aanrader?
Mag ik er echt maar één kiezen? 🙁 Dan ga ik voor De jonge Samoerai van Chris Bradford, echt een hele gave serie voor jongetjes vanaf een jaar of 12 ofzo maar ik ben fan!

Wil jij ook je boekenkast laten zien? Lees hier verder.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op LinkedIn
Deel op Pinterest
Picture of Natasja Storm

Natasja Storm

Natasja heeft een tijdje onder de radar geleefd, maar met het vernieuwde Young Adults is zij weer 'back in business'. Ze heeft veel ideeën om het platform weer op de kaart te zetten en is bezig met het uitbreiden van functionaliteiten voor de website en community! Ze zet momenteel de laatste puntjes op de i van een bovennatuurlijke young adult/new adult en werkt aan een literaire roman. Het idee voor een kinderboekenserie werkt zij tussendoor uit. Naast schrijven zijn snowboarden, marketing en ondernemen haar passies.

Gerelateerde artikelen

– gesponsord boek –

Volg ons

SCHRIJF JE IN! - Maak elke maand kans op leuke boekenprijzen

Ontvang maandelijks de leukste winacties, nieuwtjes en recensies.

7 gedachten over “De boekenkast van… Myrthe

 1. Grote, grote, gróóóte schande dat je The Hunger Games nog niet heb gelezen, haha. 😀
  Maar er staan leuke boeken in je kast! :’D

 2. Wat leuk al die reacties! Ben zelf ook nog steeds erg blij met mijn boekenkast op kleur, hahaha. Maar hoop wel dat ik later ooit een groter huis krijg en ruimte krijg voor een echte ‘leeskamer’, want nu staat alles dubbel en zie je de helft niet 🙁 En dan denk ik dat ik toch weer voor een bibliotheek-indeling kies: gesorteerd op genre en op auteur! 😛

 3. Whow, echt super toevallig. Vandaag heb ik mijn boekenkast opgeruimd. Eerst had ik de boeken op kleur gesorteerd en vandaag heb ik ze opnieuw ingedeeld op auteur. Ik moet er nog een beetje aan wennen, want op kleur staat echt veel mooier. En je ziet gelijk dat sommige kleuren best wel aan een genre gebonden zijn!

 4. o my, ik ben wel jaloers op een aantal boeken 🙂 en leuk al die kleuren!

 5. Ziet er leuk uit zo, al die kleuren bij elkaar! 😉

 6. WAUW wat veel boeken! Ziet er goed uit!
  Ik moet eerlijk bekennen dat ik de serie De jonge Samoerai nog niet heb gelezen… Misschien toch maar eens doen?

 7. @Myrthe, ik ben met je eens dat De jonge Samoerai een heel toffe serie is! Het leest lekker weg en is ook nog eens spannend. Ik heb Chris Bradford geinterviewd voor de site. Echt een super aardige man!
  p.s. echt leuk dat je je boekenkast op kleur hebt gesorteerd!

Geef een reactie

Come On In

everything's where you left it.

Nog geen account? Registreer je hier!

Join us

Get your account today

Bestel vandaag jouw eerste journalbox!

Young adults is stelt onwijstoffe boekenboxen samen en is nu ook begonnen met de eerste journalbox. Deze box kun je bestellen in onze shop. Je kunt de reading journal ook los verkopen.